Vikinger og kristne spøger på Kappelborg

Skagen-kunstneren Niels Helledies store jubilæumsudstilling vises på Kappelborg frem til 20. oktober

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Trond, Thorkild Skarpæs hyrde, var den første bosætter i Skagen. Skulpturen Trond hang tidligere på rådhuset i Skagen, men har nu fået sin plads på Kappelborg.

SKAGEN:Mandag åbnede H.M. Dronning Margrethe udstillingen ”Vikinger & kristne”, og frem til 20. oktober kan udstillingen med en lang række af Niels Helledies værker ses på 2. sal i Kulturhus Kappelborg.

Udstillingen består af værker, som alle er i privat eje.

Niels Helledie har lånt en del af værkerne hos de nuværende ejere, og sammen med hans egne værker udgør de en helhed omkring nøgleordet ”forvandling”.

Den forvandling, Jesus gennemgik i sine sidste dage, beskriver Niels Helledie i Metamorfose, købstadsjubilæets gave til Skagen, som nu får sin permanente plads på Kappelborg.

Men også forvandlingen fra vikingernes hedenskab til kristendommen er et gennemgående tema for udstillingen. Vikingeskibene ikke mindst, der symboliserer vikingernes rejse, fysisk som åndeligt.

Niels Helledie, der er født i 1927, er opvokset i en religiøs landbofamilie, en opvækst, der har præget hans kunst siden hans debut på Kunstnernes Påskeudstilling i 1969.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.