Vikings tog første stik

Vikings sejrede i drama i Aarhus

Søren Sørensen blev kampens spiller, da Vikings nappede hjemmebanefordelen i nedrykningsspillet med en sejr i Aarhus. Foto: Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

Søren Sørensen blev kampens spiller, da Vikings nappede hjemmebanefordelen i nedrykningsspillet med en sejr i Aarhus. Foto: Michael Bygballe Michael Bygballe

AARHUS:Basketballklubben Aalborg Vikings indledte onsdag aften kampen for overlevelse i landets bedste basketballrække, og holdet kunne ikke have bedt om nogen bedre begyndelse.

Holdet sejrede nemlig med 84-76 og har dermed stjålet hjemmebanefordelen i serien mod BC Aarhus, der spilles bedst af fem kampe.

Det lignede længe en sejr, da Vikings gik ind til sidste periode med en føring på otte point, men i fjerde quarter vendte kampen på hovedet, og med godt 20 sekunder igen var holdet bagud med fire point.

Men så tog amerikanske Anthony Jones, der ellers havde været anonym, over, og med en treer og en toer sendte han kampen i overtid.

- Vi havde designet et spil fra time-outen, men de fik tippet afleveringen, så den snød os lidt, og det betød, at Anthony kom for tidligt fri af screeningen, og derfor blev han ikke fri, som vi havde regnet med. Men han stepper bare op og skyder den med en mand i fjæset, og så sikrer han en offensiv rebound og scorer på det sidste angreb, siger head coach Mads Olesen.

I overtiden var Vikings klart det bedste mandskab, og sejren havde været endnu større, hvis ikke amerikanske Luis Guzman havde brændt fire straffekast i det sidste minut.

Kampens spiller var dog klart Søren Bjørn Sørensen, der scorede 22 point og greb 13 rebounds og dermed blev holdets topscorer i begge kategorier.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Mia-sagen: Nu skal vidnerne afhøres
Luk