Vil du have mere i løn?

Se de bedste tips til din lønforhandling

Forberedelse til lønforhandlingen er essentielt, hvis der skal hundredkronesedler på bordet. Arkivfoto: Torben Hansen <i>Foto: Torben Hansen</i>

Forberedelse til lønforhandlingen er essentielt, hvis der skal hundredkronesedler på bordet. Arkivfoto: Torben Hansen Foto: Torben Hansen

DANMARK:Når det er tid til lønforhandling med chefen, så skal du ikke regne med, at han klapper dig på skulderen og giver dig tusindlapper oveni pr. automatik.

Tværtimod er det en rigtig god idé at forberede sig grundigt på lønforhandlingen.

Det er ifølge Carsten Busk, der er forfatter til bogen ’Scor kassen til lønforhandling’ den eneste måde at få flere kroner i lønningsposen.

- Som tommelfingerregel bør man bruge tre gange så lang tid på at forberede sig, som selve lønforhandlingen tager, siger han til Søndagsavisen.

Gode råd

Carsten Busk har flere råd til dig, hvis du står foran en lønforhandling.

- Gør dig klart, hvad dit udgangspunkt, mål og smertegrænse er.

- Vent ikke på, at chefen giver dig et tal på bordet. Læg selv ud med at forlange en sum.

- Udvælg de bedste argumenter for, hvorfor du skal have mere i løn, men udvælg kun en håndfuld. En lang række argumenter giver chefen mulighed for at slå ned på de svageste.

- Find ud af, om virksomheden ansætter i øjeblikket, eller lige har fået en stor ordre. Er det tilfældet, er der måske flere penge til en lønstigning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden