Vil holde på de ældre

Mudrede meldinger til byrådet om fremtidigt boligbehov

Boligforeningen Nordjylland og tømrermester Arne Andersen, Vrå, ønsker at bygge seniorboliger i Vestergårdsgade i Brønderslev.

Boligforeningen Nordjylland og tømrermester Arne Andersen, Vrå, ønsker at bygge seniorboliger i Vestergårdsgade i Brønderslev.

BRØNDERSLEV:Byrådet er ikke blevet meget klogere af at holde temamøde om fremtidens lokale boligbehov.

Politikerne står i den situation, at der står mange boliger tomme samtidig med at der er en del nye boliger på tegnebrættet.

Desuden hører de fra ét boligselskab, at der er et marked for nye lejligheder, mens to andre opfordrer dem til at trække i bremsen.

- Vi fik en orientering om situationen, men jeg synes stadig der er lidt uklarhed. På den ene side er de to boligforeninger i Brønderslev bange for at der bliver for mange boliger, på den anden side er de parate til at bygge flere boliger selv, siger borgmester Lene Hansen (S).

- Der kom ikke klarhed over det, men der er en formodning om, at det vi mangler i sortimentet, er attraktive boliger til seniorer, når de sælger parcelhuset, fortæller Lene Hansen.

- Vores vision er at være en god bopælskommune. Så langt er alle enige. Det er utroligt vigtigt at vi har forskellige typer boliger, dels for at tiltrække og dels for at fastholde borgere. Der er en meget stor økonomisk gevinst ved at fastholde borgere, der måske ellers ville flytte til Aalborg, fortsætter borgmesteren.

Kan ikke bare sige nej

De to lokale boligforeninger, P. M. og Fredensbo, har skrevet til byrådet, at der bliver for mange almene boliger, hvis byrådet giver grønt lys for et projekt, som tømrermester Arne Andersen og Boligforeningen Nordjylland ønsker at bygge i Vestergårdsgade.

Men Lene Hansen er ikke overbevist, fordi de to boligforeninger selv ønsker at bygge flere boliger.

- Men ingen tør udtale sig alt for nagelfast om det her. Det er altså svært at spå om fremtiden, påpeger hun.

- Arne Andersens vurdering er, at der vil være efterspørgsel på seniorboliger i Brønderslev, og når en investor tror på der er et marked, kan vi ikke bare afvise ham med den viden vi har, mener Lene Hansen.

- Byrådet må afveje de forskellige hensyn. Det er en svær balancegang, for vi skal selvfølgelig heller ikke overmætte markedet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.