Vil ikke ha’ bank i Asaa

Politikerne i ældreomsorgsudvalget uenige om indkøb af ny bygning

Syv beboere er flyttet fra Tonnishave, de fleste til Dronninglund. Lige nu er der fem beboere tilbage på plejehjemmet i Asaa. De flyttes i samlet flok, så snart det er muligt. Arkivfoto: Peter Broen

Syv beboere er flyttet fra Tonnishave, de fleste til Dronninglund. Lige nu er der fem beboere tilbage på plejehjemmet i Asaa. De flyttes i samlet flok, så snart det er muligt. Arkivfoto: Peter Broen

ASAA:Politikerne i ældreomsorgsudvalget er langt fra enige om at købe den gamle bankbygning i Asaa til aktiviteter for byens ældre.

Det borgerlige flertal i udvalget er utilfreds med, at forslaget om at købe bankbygningen sendes til økonomiudvalget uden om ældreomsorgsudvalget.

Ældreomsorgsudvalget blev orienteret om dette på sit seneste møde. Det borgerlige udvalgsflertal nægtede at tage orienteringen til efterretning.

- Flertallet utilfreds med at vi ikke er blevet hørt om, hvad vi har behov for i Asaa, forklarer Lone Lex.

Den rigtige rækkefølge

- Vi har snakket om at lave sygeplejeklinikker, men vi har ikke bestemt hvor vi vil lægge dem. Det er vi nødt til at vide, før vi køber en bygning. Hvis vi siger der skal ligge en klinik i Asaa, kan det godt være vi skal købe bygningen, men det skal ske i den rigtige rækkefølge, fortsætter Lone Lex.

- Når vi har taget så drastisk en beslutning som at lukke et plejehjem og rive det ned, må det se tovligt ud i andres øjne, hvis vi køber en ny bygning uden at vide, hvad vi skal bruge den til, tilføjer hun.

Byrådet har lovet Asaa at byen får et nyt tilbud til de ældre, nu når Tonnishave lukker. Men ældreomsorgsudvalget har ikke besluttet, hvad tilbuddet skal bestå i.

Flauenskjold måtte nøjes

Som det ser ud nu, er det eneste kommunen har at bruge bankbygningen til centerrådet, der bl.a. arrangerer fællesspisning for de ældre i Asaa et par gange om måneden.

- Selvfølgelig skal der gøres noget for centerrådet, så de kan opretholde deres aktiviteter. Men vi kunne jo gøre som vi gjorde i Flauenskjold, da vi lukkede Aldersro. Flauenskjold fik 30.000 kr. til husleje i andre lokaler. Det kunne vi også give Asaa. Måske kan vi også leje lokaler til sygeplejeklinikken, mener Lone Lex.

De borgerlige politikere sender deres indsigelser til økonomiudvalget og håber sagen bliver sendt tilbage til ældreomsorgsudvalget - eller at økonomiudvalget slet og ret siger nej til at købe bankbygningen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.