- Vil man spare, skal man spare ens

Flere i Venstre mener, at der bliver gjort forskel på skolerne i den fremlagte spareplan

 <i>Foto: Kim Dahl Hansen</i>

Foto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Under byrådsmødet onsdag aften stillede Jens Ole Jensen (V) sig på bagbenene, da sagen om skolelukninger blev drøftet. Han var utilfreds med den plan, der lå på tegnebrættet, da han mener, der bliver gjort forskel på landsbyernes skoler. Derfor tog NORDJYSKE fat i venstremanden dagen derpå.

- Når vi sparer skal vi gøre det ens. Det er en forpligtigelse, vi som byråd har. Hvis forudsætninger er de samme, skal der ikke gøres forskel. Jeg kan ikke følge, at man har behandlet Jerup og for eksempel Gærum ens, siger han.

Befolkningsprognosen viser, at der om 10 år vil være 193 børn i Jerup mod kun 178 i Gærum.

Og han står ikke alene med den holdning. Partifællen Mette Hardam (V) mener også, at der sker en forskelsbehandling.

- Jeg er enig med Jens Ole Jensen. Man skal gøre tingene ens. Jeg har intet i mod, at Aalbæk beholder sin overbygning, men så kan man ikke tale for at Stensnæsskolen mister sin. Vi er selvfølgelig nødt til at tage ansvar, men det skal gøres fair, siger hun.

Centraliser overbygningen

Den tidligere bankdirektør mener i det hele taget ikke, at man sparer noget betydeligt ved at lukke Jerup Skole.

- Jeg vil gerne se regnestykket over, hvor meget vi reelt sparer ved at lukke de små landsbyskoler. For det er ikke der pengene ligger. Så hvor er forudsætningen for at nedlægge Jerup. Den er ikke i prognoserne i hvert fald, siger Jens Ole Jensen.

Han mener i stedet, at man skal satse på en centralisering af overbygningen. Altså skal samtlige 7-9. klasser i kommunen samles på et sted i Frederikshavn, så de er tættere på de videregående uddannelser og dets miljø. Ifølge ham vil man på den måde både sikre kvalitet og spare penge.

- Jeg synes vi skal lave en langtidsløsning, for ellers kommer vi jo til at skal lave yderligere tiltag senere.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.