Vil mere end gymnastik og løb

TIK Gymnastik har fokus på tilbud til helt nye målgrupper

TIK Gymnastik har masser af aktiviteter for gymnaster og løbere og gør nu en ekstra indsats for også at komme med nye tilbud til folk, der ikke motionerer fast. Arkivfoto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

TIK Gymnastik har masser af aktiviteter for gymnaster og løbere og gør nu en ekstra indsats for også at komme med nye tilbud til folk, der ikke motionerer fast. Arkivfoto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

THISTED:Tab ti tons - eller bare nogle kilo. Tag familien med til forskellig slags motion på samme tid. Eller få en sms med en invitation til zumba, løb eller noget helt tredje og tag en hurtig beslutning om at være med.

Det er nogle af de nye tilbud, som TIK Gymnastik arbejder med at sætte i gang i løbet af foråret.

Foreningen, der med sine cirka 900 medlemmer er blandt de største i Thisted Kommune, har en ambition om at tilbyde andet og mere end gymnastik og løb.

DM i Foreningsudvikling

TIK Gymnastik blev i efteråret udvalgt som en af tre foreninger i DGI Nordvests område, som deltager i DM i Foreningsudvikling i konkurrence med foreninger fra alle mulige andre steder i landet. De øvrige to fra dette område er Tingstrup Gymnastikforening og Snedsted Gymnastik & Idrætsforening. Sidstnævnte forening vandt faktisk den landsdækkende konkurrence sidste år, men har altså valgt at være med igen med nye tiltag.

- Vores udviklingsarbejde handler om, at vi gerne vil prøve at udvikle TIK Gymnastik til at være mere end bare gymnastik. Vi vil gerne prøve at ramme nye målgrupper, som måske ikke er så vant til at røre sig, siger bestyrelsesformand Kenneth Kristensen.

Styr på maratonløb

I forvejen har klubben mange løbeaktiviteter og har desuden for nyligt overtaget ansvaret for afviklingen af Nationalpark Thy Marathon, der i år afholdes 7. september.

- Det har vi også sat på som et projekt i udviklingsarbejdet. Vi bruger allerede rigtig meget tid på planlægningen og har den målsætning, at løbet inden for en periode på tre år skal være dobbelt så stort. Vi lægger desuden op til, at det bliver lidt mere publikumsvenligt, fortæller Kenneth Kristensen.

Vægttab og sund kost

Mens det er veltrænede sportsfolk, der kaster sig ud i et maratonløb, så er der plads til andre målgrupper på TIK Gymnastiks nyeste tilbud ”Tab ti tons”. I samarbejde med DGI Nordvest starter TIK Gymnastik et forløb, der både handler om kost, motion og vægttab. Der blev holdt informationsmøde for halvanden uge siden, og her mødte omkring 30 interesserede borgere op. Første egentlige mødeaften er onsdag 20. februar, og man kan stadig nå at hoppe på.

- Deltagerne vil komme til at afprøve flere forskellige motionsformer, og så håber vi naturligvis, at nogle får lyst til at fortsætte på et almindeligt hold bagefter, siger Kenneth Kristensen.

Hele familien afsted

I april, når gymnastiksæsonen er slut, vil TIK Gymnastik lancere et andet tiltag, nemlig familiehold.

- Ideen er, at forældre og børn skal kunne tage afsted og dyrke motion på samme tid, og så vil vi have nogle forskellige tilbud, så der både er noget til mænd, kvinder og børn. Også til dem, der ikke plejer at dyrke motion, siger bestyrelsesformanden.

Sms med tilbud om motion

Cirka samtidig har foreningen planer om at lancere ”her og nu aktiviteter”. Det handler om, at medlemmerne kan få tilsendt en mail eller sms med aktuelle tilbud om aktiviteter.

- Der kunne for eksempel stå: ”Kom lørdag klokken 13 til zumba”. Så kan folk bare dukke op, når de har tid, uden at være forpligtet til at følge et bestemt hold en hel sæson. Jeg kender fra mig selv, at det kan være svært at få tid til at følge en fast aktivitet, så vi er lidt spændte på, hvad folk siger til det her tilbud, siger Kenneth Kristensen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.