Vild forvirring om adresse på lægevagt

Alarmeringsadressen er en anden end beliggenheden i Frederikshavn - det er ikke smart, når 112 kræver præcis adresse for at sende ambulance.

Hvis man følger skiltet til lægevagten kører man hen ad Vestergade, men alarmerings-adressen til 112 er Barfredsvej 83 i Frederikshavn. 
Foto: Carl Th. Poulsen

Hvis man følger skiltet til lægevagten kører man hen ad Vestergade, men alarmerings-adressen til 112 er Barfredsvej 83 i Frederikshavn. Foto: Carl Th. Poulsen

Galleri - Tryk og se alle billederne.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det gælder om at have et vejnavn og et husnummer parat, hvis man ringer 112. Det er nødvendigt, da 112 opkaldene besvares fra centraler i Århus eller Slagelse. Men det kan være vanskeligt. De seneste dage har NORDJYSKE Medier beskrevet, hvordan borgere har haft problemer med at få fat i en ambulance, fordi de ikke havde et præcist husnummer. Det skete blandt andet ved lægevagten i Frederikshavn, hvor man ringede 112 og ikke kunne oplyse hvor i Vestergade, lægevagten lå. Nu viser det sig, at alarmeringsadressen er Barfredsvej 83. Det forklarer vagtcentralchef i Region Nordjylland Jan Lindberg. Total forvirring - Selvom lægevagten i Frederikshavn har indgang via Vestergade, så er den korrekte alarmeringsadresse Barfredsvej 83, hovedadressen på sygehus Vendsyssel, Frederikshavn, siger han. Forvirringen kan blive total, hvis man forsøger at finde lægevagten via internettet. Googler man lægevagt Frederikshavn foreslår hjemmesiden laegevagt.dk Sygehus Vendsyssel Frederikshavn, Vestergade. Her er som det eneste sted i Region Nordjylland intet husnummer. Ingen hjælp På de gule sider finder man lægevagten i Vestergade 14, men det er en almindelige opgang med lejligheder. Derimod er den rigtige adresse at finde på Region Nordjyllands hjemmeside. Her står der faktisk Sygehus Vendsyssel i Frederikshavn, Barfredsvej 83 (adgang fra Vestergade). Og skulle man risikere at få brug for en ambulance til lægevagten i Skagen, så hjælper regionens hjemmeside heller ikke i disse måneder. Lægevagten i Skagen er midlertidigt flyttet fra den officielle adresse på Hans Baghs Vej 23A (indgang fra Lunds Allé.) Bygningerne på Hans Baghs vej, det tidligere sygehus i Skagen, er ved at blive renoveret. Lægevagten i Skagen befinder sig derfor på Spliidsvej 25 C i Skagen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.