Vildfaren champagneprop tvang fly til jorden

Åbningen af en flaske champagne blev lidt for festlig på et Easy Jet-fly

Arkivfoto

Arkivfoto

ITALIEN:Alle, der har prøvet at åbne en flaske champagne, ved, at det kan gøres stille og roligt med et lille plop. Eller den kan få hele armen, så champagneproppen løfter sig flere meter og de dyre dråber bruser ud. I et fly er trykket lavere end på landjorden, og det giver endnu mere fart på champagneproppen.

Det sidste var tilfældet for nylig, da en kabineansat på et Airbus-fly fra Easy Jet åbnede en flaske champagne på en flyvning fra London-Gatwick til Dalaman i Tyrkiet, skriver check-in.dk.

Flyet befandt sig cirka 450 kilometer øst for Milano i kroatisk luftrum, da en af de kabineansatte åbnede en flaske champagne, hvorefter korkproppen med stor hastighed fløj op og ramte flyets loftspaneler. Det fik flere iltmasker til at udløse sig.

Flere medier fortæller, at passagerne først blev skræmt af hændelsen, men da chokket var aftaget, tog de det fra den muntre side.

Af hensyn til passagerernes sikkerhed besluttede piloterne dog at lade flyet sikkerhedslande i Malpensa-lufthavnen ved Milano, så elektronikken, der normalt udløser iltmaskerne, kunne blive nulstillet.

Efter halvanden time på jorden, kunne de ombordværende fortsætte deres rejse til Tyrkiet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.