Vind i håret på ældrecentrene i Jammerbugt

Fredag mødes alle beboere fra alle plejecentre til fælles cykeltur

7. april skal der vind i håret hos beboerne hos plejecentrene i Jammerbugt. Privatfoto
4. april 2017 08:27

Fredag 7. april mødes beboere fra alle plejecentre i Jammerbugt Kommune til en fælles cykeltur. Det sker for at markere, at der nu er rickshaw-cykler på alle plejecentre - både private og kommunale. Samtidig fejrer Jammerbugt Kommune, at "Cykling uden alder" organisationen bag, har fire års jubilæum.

Beboere fra plejehjemmene i Jammerbugt og frivillige cykelpiloter samles fredag eftermiddag med kommunens rickshawcykler på Aabybro Plejehjem. Det sker kl. 13.30, hvorefter de i samlet flok cykler til Aabybro Rådhus. Her står borgmester Mogens Gade klar til at tage imod de forventede 10-14 cykler.

- Det bliver en festlig dag. Cykling uden alder har fået medvind her i Jammerbugt Kommune. Siden vi startede sidste år med cykler på fire plejecentre, har vi nu et år efter fået cykler på alle otte. Cykelturene giver helt klart gode, sociale oplevelser for borgere, og for piloterne, der cykler, også selv om det er elcykler, bemærker borgmester Mogens Gade.

Glæde og samvær for både borgere og frivillige

De frivillige piloter i Jammerbugt Kommune er med til at give ældre og handicappede mulighed for at komme ud i den friske luft, få vind i håret og opleve lokalsamfundet helt tæt på. Også selv om de ikke længere selv kan træde i pedalerne. De frivillige piloter er både pårørende, medarbejdere på centrene og andre frivillige, der engang imellem sætter sig til rette i sadlerne og tramper i pedalerne, mens de ældre får sig en skøn tur i landskabet.

- Vi meldte os ind i "Cykling uden alder" sidste år. Vi oplevede hurtigt, hvor positiv en cykeltur er for vores beboere. Derfor er der nu investeret i flere cykler, så der i alt er 14 i kommunen. Det betyder samtidig, at vi har brug for flere frivillige piloter. Vi håber meget på, at et større kendskab til arbejdet gør, at flere melder sig i sadlen, forklarer Lone Schriver fra Sundhedsafdelingen og tilføjer, at man som frivillig bl.a. kan tilmelde sig i Frivillighuset.

Den fælles cykeloplevelse giver mange gode oplevelser til alle parter. Det første år har budt på ture til både stranden og tænding af juletræ. Dem der lægger vejen forbi Aabybro Mejeri, får endda ekstra brændstof, da mejeriet byder rickshaw-cykler fra Cykling uden alder på en is.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...