Vindmølledebat er kørt af sporet

- Mølledebat bliver meget subjektiv og følelsesladet, siger udvalgsformand John Christensen (V)

- Vi har ikke hverken faglige, forvaltningsmæssige eller private interesser på spil og stoler på de oplysninger, vi får fra staten. Ellers er vi ude på et skråplan, siger kommunaldirektør Mikael Jentsch. Foto: Kim Dahl Hansen

- Vi har ikke hverken faglige, forvaltningsmæssige eller private interesser på spil og stoler på de oplysninger, vi får fra staten. Ellers er vi ude på et skråplan, siger kommunaldirektør Mikael Jentsch. Foto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:- Jeg har det fint med, at firmaet, der vil opstille vindmøller, tilbyder de nærmeste naboer en kompensation for de ulemper, møllerne giver. Det ser jeg ikke noget problem i.

Det siger John Christensen (V), formand for plan- og miljøudvalget i Frederikshavn Kommune.
Som beskrevet tidligere har Ecopartner tilbudt de nærmeste naboer til tre nye vindmøller i Kvissel Brænding en kompensation på 250.000 kroner.
Desuden har selskabet lovet den lokale idrætsforening et sponsorat på 75.000 om året de næste 10 år.

Subjektivt og følelsesladet

- Det kan man altid diskutere. Jeg synes, det er meget sent i forløbet, at opstillerne kommer med det tilbud og havde i det hele taget gerne set, at de havde været længere fremme med dialogen med lokalsamfundet, siger John Christensen, der oplever, at tilhængere og modstandere taler sig længere og længere fra hinanden.

- Det bliver meget subjektivt. De, der lægger grund til møllerne og tjener en del penge på det, synes det er en super idé, mens naboerne synes, det er trælst. Og så reagerer begge parter ved at finde de argumenter, der passer med ens egen holdning. Det er en meget menneskelig måde at reagere, men det bliver meget følelsesbetonet, siger John Christensen.

Kan ikke genkende kritik

Kritikken af kommunens embedsmænd, som partiske og konsekvent på mølleopstillernes side, kan udvalgsformanden ikke genkende.

- Vores administration prøver at være så objektiv som muligt. Det passer så ikke altid hverken med opstillerne eller borgernes synspunkter, men jeg synes ikke det er fair at klandre forvaltningen for ikke at tage hensyn til borgerne, siger John Christensen.
Til byrådets temamøde om vindmøller i sidste uge deltog specialkonsulent Jørgen Jakobsen fra Miljøstyrelsen i en videokonference, og ved borgermødet i Ravnshøj i september havde kommunen allieret sig med en konsulent fra Miljøstyrelsens vindmøllesekretariat.
- Det er eksperter, der udtaler sig objektivt og er med til at sikre, at vi bruger lovgrundlaget korrekt. Det er jeg tryg ved, siger John Christensen.

Mikael Jentsch: Vi er neutrale

Kommunaldirektør Mikael Jentsch melder også hus forbi:

- Vores opgave er ikke at give den ene eller anden ret men at få de ting frem, der skal frem. Ifølge lovgivningen er nogle ting vigtige og andre irrelevante. Det kan den enkelte borger synes er underligt, men jeg er helt sikker på, at forvaltningen laver en objektiv sagsfremstilling. Vi har hverken faglige, forvaltningsmæssige eller personlige interesser på spil, og vi skal kunne stole på de oplysninger, vi får fra statens side. Ellers er vi ude på et skråplan, siger Mikael Jentsch.
Han afviser, at nogle af de mange protester med underskrifter er forsvundet.
- Jeg er ikke i tvivl om, at vi har modtaget dem. Det er et spørgsmål om, hvor de er journaliseret, siger kommunaldirektøren.
Mølleplanen for Kvissel Brænding behandles i plan- og miljøudvalget 4. december.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.