Vindmølleindustri skaber fremgang

Omsætningen i Aalborg havn voksede sidste år med 10 procent

- Sidste år havde vi større indtægter fra udlejning af ejendomme og andre typer af forretningsservice end fra afgifterne på varer og skibe, fortæller Claus Holstein. Arkivfoto: Peter Langkilde <i>Fotograf Peter Langkilde</i>

- Sidste år havde vi større indtægter fra udlejning af ejendomme og andre typer af forretningsservice end fra afgifterne på varer og skibe, fortæller Claus Holstein. Arkivfoto: Peter Langkilde Fotograf Peter Langkilde

AALBORG:Aalborg Havns omsætning voksede sidste år med 10 procent til 135 millioner kroner, og overskuddet efter skat endte på 29 millioner kroner.

Der er flere forklaringer på fremgangen, men en af de meget vigtige er en kraftig vækst hos havnens kunder inden for vindmølleindustrien.

Siemens Wind Power udskibede således sidste år 570 møllevinger over Aalborg Havn. Det er en stigning på 45 procent i forhold til 2011. Og sidste år sendte Bladt Industries mange jernsektioner til havmølleparker i England og ved Anholt over kajkanten i Aalborg.

Er glad for fremgang

Administrerende direktør Claus Holstein fra Aalborg Havn er glad for, at det sidste år lykkedes for havnen at øge omsætningen.

- Danske virksomheder har det svært, og i det marked er det vigtigste for os at sikre vores omsætning, og jeg er glad for, at det er lykkedes i 2012, endda med en tocifret vækstrate, siger han.

Aalborg Havns forretningsgrundlag er under kraftig forandring i disse år.

- Fra at være en traditionel havn, der stiller kajplads og faciliteter til rådighed for de anløbende skibe, skal vi også leve af det, vi kalder forretningsservice, siger han.

Stigende indtægter fra service

Satsningen på forretningsservice afspejler sig i årsregnskabet for 2012.

- Sidste år havde vi større indtægter fra udlejning af ejendomme og andre typer af forretningsservice end fra afgifterne på de varer og skibe, som passerer gennem Aalborg Havn, fortæller Claus Holstein.

Aalborg Havn holder ordinær generalforsamling 25. april.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Nordjyllands Politi lukker rockerklubhus i Nørresundby midlertidigt
Luk