Virksomheder går byggeamok

Flere virksomheder har udvidet bygningsmæssigt

Arne M. Jensen: - Der er flaskehals-problemer. Foto: Lars Pauli <i>Lars Pauli</i>

Arne M. Jensen: - Der er flaskehals-problemer. Foto: Lars Pauli Lars Pauli

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Det har været et fantastisk år for erhvervslivet i Brønderslev Kommune. Det konstaterede formand for Brønderslev Erhverv & Turisme, Arne M. Jensen, på årsmødet.

Han henviste til. at der alene fra erhvervskontoret på Håndværkervej har været udsyn til fem store byggerier, og dertil kommer Jem & Fix, der har bygget på Jernaldervej. Også i Dronninglund og Hjallerup var der gang i byggeri og virksomhedsudvidelser.

- Kommunen har fået næsten 200 nye indbyggere, og vi tror selvfølgelig at det er vores nye dronefilm, som har tiltrukket dem, siger Arne M. Jensen.

- Vi skal nu have øget fokus på erhvervsbranding. Foreløbig er der optaget film hos tre af vores virksomheder, og de vil snart kunne ses på de sociale medier, så alle får at vide, at vi er en super god erhvervskommune.

Det er vigtigt at de to ting følges ad - øget bosætning kræver nye jobs og nye jobs kræver øget bosætning.

- Det går godt, næsten for godt, i vores erhvervsliv. Vi har begyndende flaskehalsproblemer. Så der skal arbejdes sammen i hele regionen, om at sikre de rette kompetencer, hvis vi fortsat kan vækste og udvikle.

Om udvidelserne pegede han Brønderslev Forsyning, der er færdig med en kæmpe investering. Der er bygget på Vest-tex, Løkken Sportsnet, Intech, Richardt Thomsen og SE.

- Alle blev færdige med store byggerier og udvidelser i løbet af 2017, og vi kan byde velkommen til Nordenergi i de tidligere BredbåndNord bygninger.

Hosta har udvidet i Hjallerup,, Nordex Food i Dronninglund er i gang med byggeri og Basis-Tryk har opkøbt virksomhed i Aalborg. Det ser godt ud for vores erhvervsliv, hvilket også kan ses i vores udviklingsparker. Specielt i Brønderslev har der været en rigtig flot udvikling, med næsten helt fyldte parker. Også i Hjallerup har der været fremgang, men det er jo knap så markant. Det er mange iværksættere, som flytter i vores parker.

- Antallet af iværksættere er stabilt, til den gode side. Vi rådgiver stadig mange iværksættere både på den traditionelle måde med møde ansigt til ansigt, men også med blokindlæg med tjeklister.

Vi havde i 2017 kontakt til godt 150 potentielle iværksættere og godt 90 kom ind til samtaler, og langt de fleste er gået i gang.

Omkring turisme mener Arne M. Jensen, der er fundet en god løsning, der indebærer, at der ansættes en turistmedarbejder på kontoret på Håndværkervej, der kun skal tage sig af turisme.

Erhvervschef Marianne Gade oplyser, at der er fundet penge til en turistmedarbejder.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.