Virksomheder tror på vækst - men uden flere job

Eksport holder hånden under nordjysk erhvervsliv

Et stort flertal af de nordjyske virksomheder - her Alfa Laval Aalborg - venter fremgang i eksporten i dette kvartal. Men kun få forventer a få brug for flere medarbejdere. Arkivfoto: Michael Bygballe <i>Michael Bygballe</i>

Et stort flertal af de nordjyske virksomheder - her Alfa Laval Aalborg - venter fremgang i eksporten i dette kvartal. Men kun få forventer a få brug for flere medarbejdere. Arkivfoto: Michael Bygballe Michael Bygballe

NORDJYLLAND:Med forårets komme spirer optimismen så småt frem rundt omkring på de nordjyske virksomheder. De fleste venter fremgang i både produktion, ordrer og eksport her i 2. kvartal, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Men det kommer til at ske, uden at antallet af medarbejdere øges. De fleste virksomheder er nemlig fortsat meget forsigtige med at øge beskæftigelsen.

Det fremgår af de nyeste tal fra Nordjysk Konjunkturbarometer, som blev offentliggjort tirsdag.

Omkring 1000 nordjyske virksomheder er blevet spurgt om deres forventninger til 2. kvartal, og de er under ét ganske optimistiske på stort set alle de parametre, de bliver spurgt om - produktion, ordrer, resultat, priser og ikke mindst eksport. Kun når det gælder beskæftigelsen, er forventningen status quo.

- Det peger på, at vi får en jobløs vækst. Om den så kommer fra øget produktivitet eller virksomhedernes aktiviteter i udlandet, kan vi ikke sige noget om, siger Henning Christensen, sekretariatsleder i Vækstforum Nordjylland, der sammen med Institut for Økonomi og Ledelse på Aalborg Universitet og Spar Nord Fonden står bag Nordjysk Konjunkturbarometer.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.