Vognmænd raser over ny afgift

Vognmænd må sende regningen videre til kunder og forbrugere.

Foto: Kim Dahl Hansen

Foto: Kim Dahl Hansen

NORDJYLLAND:Regeringens nye udspil til vejafgift fra 2015 har skabt røre hos vognmænd over hele landet.

Vognmændene mener, at afgiften kan medføre stigende fødevarepriser og i værste fald betyde, at arbejdsløsheden vil stige.
I Frederikshavn har Christian Jensen, formand for Frie Danske Lastbilvognmænd og indehaver af CJ Transport i Frederikshavn, finpudset sine argumenter inden branchens stormøde med politikere og samarbejdspartnere i Middelfart i dag.

Jensen: Branchen bliver snydt

Stormødet skal handle om truslen fra de østeuropæiske chauffører, der arbejder for en så lav løn, at de danske virksomheder har svært ved at konkurrere. Men den forgangne uge har med skatteministerens præstation af vejafgiften kun bidraget til at skærpe retorikken yderligere hos Christian Jensen.

Han mener i korte træk ikke, at vognmændene kan forvente, at pengene vil komme branchen selv til gode - også selvom det gennem årtier er netop, hvad branchen er blevet lovet, mener Christian Jensen.
- De vi nu får her er en afgift på to milliarder oven i. Det er i store tal en merskat. Det siger jeg med god samvittighed. Det er naivt at tro, at det ikke er en merskat, der kommer. Så er der nogle der kommer til at betale mere og nogle, der kommer til at betale mindre.

Umuligt at omgå systemet

Fra Skatteministeriet lyder beskeden, at det bliver nær ved umuligt at snyde sig fra at betale den nye afgift, der efter planen træder i kraft i første kvartal 2015. Den nye ordning bliver baseret på målinger fra gps’er installeret i de enkelte lastbiler. Det åbner samtidig for, at de enkelte lastbiler kan overvåges med henblik på kontrol af kørehviletidsbestemmelserne. Det kræver dog politisk opbakning, før SKAT kan bruge data fra gps’erne til at kontrollere lastbilerne og deres chauffører.

Læs mere i NORDJYSKE i dag.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.