Lastbilkørsel

Vognmandsfirma har vokseværk

Benny Nielsen, der ejer Fredsø Vognmandsforretning, oplever ikke krise i transportsektoren. Senere på året planlægger han at udvide for anden gang i år. Arkivfoto

Benny Nielsen, der ejer Fredsø Vognmandsforretning, oplever ikke krise i transportsektoren. Senere på året planlægger han at udvide for anden gang i år. Arkivfoto

Både Fredsø Vognmandsforretning og Interfjord Spedition i Glyngøre melder hus forbi, når snakken falder på krise i transportsektoren.

Fredsø Vognmandsforretning, der ejes af Benny Nielsen, har udvidet med otte vogne siden årsskiftet og beskæftiger i alt 70 ansatte.

- Vi planlægger at udvide med seks til otte biler senere på året. Minimum seks vil jeg sige. Til dem skal vi bruge chauffører og afløsere, uddyber vognmanden.

Firmaets kunder er overvejende industrikunder og kommer udover Danmark fra blandt andet Norge og Sverige. Chaufførerne er udelukkende danskere.

- Vi kører ofte varerne direkte til vores kunder. Chaufførerne ved, hvad de skal gøre. De fungerer som ambassadører i forhold til kunderne, forklarer Benny Nielsen.

Han medgiver, at der er lønkroner at spare ved at ansætte eksempelvis østeuropæiske chauffører, men på den lange bane kan det ikke svare sig, vurderer vognmanden.

Hos Interfjord Spedition i Glyngøre lyder vurderingen også, at der blæser lunere vinde over transportsektoren. Og her mener man ikke, at østeuropæiske chauffører er en trussel mod den danske transportbranche.

- De er snarere en gevinst, mener administrerende direktør Jens Holmgaard Pedersen, der peger på fleksibilitet som en af grundene.

Kunderne hos Interfjord Spedition kommer også fra forskellige dele af industrien, siger Jens Holmgaard Pedersen.

Han oplyser, at firmaet i sidste regnskabsår oplevede fremgang på mellem 30 til 35 procent. - Mellem mellem 2006 og 2014 er der kommet 42 ansatte til, hvoraf de 30 sidder på kontoret. I Glyngøre er der kommet syv mand til siden oktober. Dertil har vi åbnet en afdeling i Glyngøre, forklarer han.

Firmaet oplever, at det kan være svært at skaffe den rette arbejdskraft.

- Vi har 10 elever nu, og vi skræddersyr deres uddannelse, så den passer til vores virksomhed, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst