Voldsom brand i varmeværk varer ved

Efterslukning af brand i silo ved Aars Fjernvarmeværk varer hele natten

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

AARS:Brandfolk fra beredskabet i Vesthimmerlands Kommune og fra Beredskabsstyrelsen kommer til at bruge hele natten på slukke den brand, som onsdag klokken cirka 10 brød ud i en stor silo med affald ved Aars Fjernvarmeværk.- Vi har styr på branden, men det vil tage mange timer at slukke den, oplyser indsatsleder Tommy Sørensen. Siloen er så stor, at den ikke bare kan tømmes for affald, men skal slukkes ned med vand og skum.

Blusser op igen

- Vi har nu lagt skum på, men på et tidspunkt tørrer det ind, og så begynder det at brænde igen nedefra, og vi skal så slukke det ned igen, forklarer Tommy Sørensen.Beredskabsstyrelsen blev tilkaldt onsdag klokken 14.30 for at afløse nogle af de lokale brandfolk, så en del af de tre tilkaldte slukningstog atter kan sendes hjem og være klar til eventuelle andre udrykninger. Den voldsomme brand gav en hel del røgudvikling, og en stor hvid røgsøjle løftede sig onsdag formiddag fra fjernvarmeforsyningen på Dybvad Møllevej i Aars, hvor røgdykkere kæmpede med at få styr på ild og røg.

Varmeforsyning ikke i fare

Muligvis er brandårsagen gnister fra et svejseapparat, som satte ild i det affaldspapir, men Tommy Sørensen kan endnu ikke bekræfte en brandårsag.Der er tale om silo, som bruges til afbrændings af dagrenovation i forbindelse med produktion af varme. Ilden var dog hverken til fare for mennesker eller varmeforsyning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.