Voldsomt haglvejr fører til uheld

Otte biler impliceret i uheld på E39 - 38-årig stak af fra et andet uheld på E45

Arkivfoto

Arkivfoto

TYLSTRUP:Et voldsomt haglvejr resulterede fredag eftermiddag ved 12.45-tiden i et større trafikuheld på motorvej E39 i det sydgående spor mellem Tylstrup og Vestbjerg.

Det oplyser Nordjyllands Politi.

- På grund af haglvejr er der meget glat på Motorvej E39 omkring Vestbjerg. Otte biler biler var impliceret i sammenstødet, og der var fire lettere tilskadekomne. De er blevet bragt til et tjek på sygehuset. Vi valgte kortvarigt - cirka 20 minutter - at spærre motorvejen og omdirigere bilisterne, oplyser vagtchef Per Jørgensen, Nordjyllands Politi.

På grund af det glatte føre skete der også ved 13.15-tiden et færdselsuheld motorvej E45 i nordlig retning ved afkørslen til Hals/Vodskov.

Her var en personbil kørt op bag i en lastbil.

Høj hastighed

- Lastbilchaufføren oplyste, at personbilen måtte have kørt med meget høj hastighed. Føreren stak dog af fra uheldet ind over nogle marker, men et par af vore betjente optog forfølgelsen og fik fat i manden efter adskillige hundrede meters løb på de mudrede marker, fortæller vagtchefen.

Det viste sig at være en 38-årig gammel kending af politiet. Han kørte uden kørekort og var ifølge vagtchefen muligvis påvirket af spiritus. Dertil kom, at han var prøveløsladt fra en tidligere dom, så det var jo nok derfor, han ikke havde til hensigt at tale med politiet om hans kørsel.

Indsatsleder Søren Korsgaard fra Beredskabscenter Aalborg oplyser, at den 38-åriges bil - hvis det var hans - blev totalskadet.

- Chaufføren i lastbilen blev kastet frem mod sit rat, da manden kørte op bag i ham, fortæller indsatslederen.

Tørt tøj

Også motorvej E45 måtte kortvarigt spærres, mens oprydningen efter uheldet stod på.

- Der lå fragmenter fra både personbil og lastbil strøet ud over hele vejen med flere farlige situationer til følge, forklarer Søren Korsgaard.

Den 38-årige fik taget en blodprøve til bestemmelse af, hvor påvirket han var. Og efter endt afhøring blev han løsladt.

- Og så fik vore betjente noget rent tøj på efter deres markløb. De var både mudret til og sjaskvåde, konstaterer vagtchef Per Jørgensen - tørt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.