Videregående uddannelser

Vrå Højskole opretter lærerlinje for unge

University College Nordjylland indgår samarbejdsaftale med Vrå Højskole for at forberede unge til optagelsessamtale til læreruddannelsen

Vrå Højskole har fint plads til et nyt linjehold. Højskolen har netop indviet to nye værelsesfløje. Foto: Bente Poder

Vrå Højskole har fint plads til et nyt linjehold. Højskolen har netop indviet to nye værelsesfløje. Foto: Bente Poder

VENDSYSSEL:Skærpede krav til læreruddannelsen har fået Vrå Højskole til at tage initiativ til et nyt tilbud på højskolen: En særlig lærerlinje, der skal forberede eleverne til optagelse på læreruddannelsen via kvote 2.

Vrå Højskole har derfor indgået et forpligtende og formelt samarbejde med University College Nordjylland, UCN. Her har man ved læreruddannelserne i Aalborg og Hjørring fået næsten dobbelt så mange kvote 2 ansøgninger i år.

- Vi er glade for, at der er nogen, der vil rekruttere unge til Danmarks vigtigste job, siger uddannelseschef for læreruddannelsen på UCN, Jesper Vinther.

Han fortsætter:

- Vi har aftalt, at eleverne skal besøg os på UCN og prøve at have såvel undervisningsfag som pædagogiske fag. Desuden vil vi etablere en mentorordning, så vores studerende får tilknytning til højskolen.

Den nye læreruddannelse kræver, at ansøgere med et gennemsnit under syv skal søge om optagelse i kvote to. Her indkaldes de til en optagelsessamtale.

- Højskolen kan i hvert fald være med til at afklare for den enkelte, om det er lærer de skal være, siger Jesper Vinther.

Når ansøgerne kommer til samtale, vurderes de på en række områder og får point. De skal minimum opnå 30 point ved optagelsessamtalen for at komme ind på læreruddannelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.