VUC har lokaler til sprogcenter

Thisted-afdelingen har ledig kapacitet om aftenen i form af 10-12 moderne undervisningslokaler

Thy-Mors HF og VUC har god plads til flere aftenkursister. 

Arkivfoto <i>Foto: Peter Mørk</i>

Thy-Mors HF og VUC har god plads til flere aftenkursister. Arkivfoto Foto: Peter Mørk

THISTED:Thy-Mors HF og VUC vil gerne lægge hus til, hvis Thisted Kommune har brug for lokaler til Sprogcenter Thisteds aftenundervisning.

Det har rektor Jens Otto Madsen skrevet i et brev torsdag, sendt til borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V), kommunaldirektør Carsten Sand og formanden for børne- og familieudvalget, Mogens Kruse (SF).

Thisted Byråd besluttede på sit møde 20. november, at Sprogcenter Thisted pr. 1. august skal flytte til Hundborg i den nedlagte folkeskole.

Den beslutning vil Jens Otto Madsen ikke blande sig i, men han har lagt mærke til, at viceundervisnings- og fritidschef Ole Jørgensen til Thisted Dagblad har udtalt, at det på grund af transportproblemer ikke er muligt at placere aftenundervisningen i Hundborg - og han vil derfor ikke udelukke, at Sprogcenter Thisted også i fremtiden vil eksistere på to adresser.

- På den baggrund ønsker Thy-Mors HF og VUC at foreslå kommunen, at sprogcentrets aftenundervisning fremover afvikles på skolens Thisted-afdeling på Munkevej. Her har vi ledig kapacitet i form af 10-12 moderne undervisningslokaler udstyret med det nyeste it-udstyr - eksempelvis interaktive tavler - samt grupperum, kantinefaciliteter og personalerum, skriver Jens Otto Madsen i brevet.

Han påpeger, at sprogcentrets aftenkursister her vil møde hf-kursister, kursister på almen voksenuddannelse og aftenskolekursister fra Thisted Frie Oplysningsforbund.

- Der vil således være et levende og bredt aftenkursusmiljø på Thy-Mors HF og VUC, hvilket uden tvivl vil fremme læringen og integrationen hos sprogskolekursisterne.

Jens Otto Madsen tror også, at aftenundervisning for nydanskerne på VUC vil kunne fungere som en slags brobygning, idet mange af dem senere vil tilmelde sig hf eller avu, hvis de ønsker at komme videre med uddannelse.

Han håber, at Thisted Kommune vil være interesseret i en nærmere snak om forslaget til placering af aftenundervisningen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.