Webshops en effektiv vej til vækst

Små og mellemstore virksomheder oplever stigende omsætning på nettet

Snart vil det være nødvendigt for stort set alle virksomheder at være til stede på nettet.Arkivfoto: Diana Holm

Snart vil det være nødvendigt for stort set alle virksomheder at være til stede på nettet.Arkivfoto: Diana Holm

AALBORG:Små og mellemstore virksomheder, der sælger deres produkter eller services på nettet, har øget omsætningen det seneste år, viser en omfattende lederanalyse fra Eniro Danmark med mere end 600 små og mellemstore virksomheder. Væksten fortsætter med årets julehandel, som forventes at vokse yderligere i år.

Sidste år rundede omsætningen på nettet - ifølge Foreningen for Dansk Internet Handel (FDIH) - 55 mia. kroner, og FDIH forventer, at der i 2013 sættes en ny rekord med en omsætning på cirka 63 mia. kr. Desuden viser tal fra FDIH, at fæere end hver tredje dansker køber sine julegaver nettet.

Og det er ikke kun de store markedsledere, der trækker læsset. Flere end hver anden af de små og mellemstore virksomheder, der sælger sine produkter eller services online, har det seneste år oplevet vækst i omsætningen.

Tallene understreger, at internethandel er et afgørende vækstområde for de små og mellemstore virksomheder, påpeger Stefan Kercza, administrerende direktør hos Eniro Danmark:

- De danske SMV’er oplever lige nu mere konkurrence end nogensinde før. Nethandlen gør konkurrencen global, men den åbner også for nye muligheder. En webshop kan både tiltrække og fastholde kunder. Og i fremtiden vil en højt prioriteret online-tilstedeværelse ikke bare være en mulighed, det vil være et krav, hvis man skal have fat i kunderne. For rigtig mange virksomheder vil nettet være en vej til vækst, siger han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.