80 kringler og 1300 frikadeller skal holde sulten fra døren i Rebild

Lokale leverandører har travlt med forberedelser, når 440 deltagere sætter sig til Rebildfestens frokostbord

Som optakt til Rebildfesten har køkkenet på Rold Storkro blandt andet fremstillet 1300 frikadeller til de mange tilmeldte frokostgæster i teltet. Foto: Lars Pauli

Som optakt til Rebildfesten har køkkenet på Rold Storkro blandt andet fremstillet 1300 frikadeller til de mange tilmeldte frokostgæster i teltet. Foto: Lars Pauli

REBILD:Onsdag er 440 deltagere i årets Rebildfest klar til at indtage deres frokost i det opstillede festtelt i Rebild Bakker.

Det er en mangeårig festlig tradition, og Rold Storkro står for at levere maden.

- Hvor mange år vi har haft denne opgave, ved jeg ikke nøjagtigt, men nok mellem 20 til 25 år. Jeg har selv været på Rold Storkro siden 1970 og dermed de sidste 48 år, forklarer Jørgen Pedersen som er medejer af stedet.

Foto: Lars Pauli

Foto: Lars Pauli

Ordren på frokostanretningen betyder, at der i år skal fremstilles omkring 1300 frikadeller, så der ifølge Jørgen Pedersen er mindst tre frikadeller til hver frokostdeltager.

Den store fælles frokost, der også byder på taler og musikalsk underholdning, afsluttes traditionen tro med kaffe og hjemmebagt kringle.

Tilberedelsen af maden til de 440 frokostgæster i Rebild Bakker er en mangeårig tradition i køkkenet på Rold StorKro. Foto: Lars Pauli

Tilberedelsen af maden til de 440 frokostgæster i Rebild Bakker er en mangeårig tradition i køkkenet på Rold StorKro. Foto: Lars Pauli

Det er Mesterbageren i Støvring, der de sidste 10 år har haft denne opgave. I år skal bagermesterparret Ståle Pedersen og Tina Mogensen levere 80 friskbagte kringler.

Før de i 2008 overtog den daværende bagerbutik GuldBageren på Viborgvej, stod deres forgænger bagermester John Visborg også i mange år for at levere kringler, der dengang altid blev lavet efter den samme bageopskrift.

Telt justeres efter antal

Da kringlerne til den afsluttende kaffe under frokosten skal være friskbagte, går de ansatte hos Mesterbageren på Viborgvej i Støvring først i gang med opgaven onsdag formiddag. I alt 80 kringler skal der bages. Foto: Lars Pauli

Da kringlerne til den afsluttende kaffe under frokosten skal være friskbagte, går de ansatte hos Mesterbageren på Viborgvej i Støvring først i gang med opgaven onsdag formiddag. I alt 80 kringler skal der bages. Foto: Lars Pauli

Antallet af deltagere til Rebildfestens frokostarrangement har ifølge Jørgen Pedersen varieret meget i de mange år, hvor Rold Storkro har stået for leverancen af maden.

- Det har i min tid svinget fra 1000 frokostgæster og nedefter. Selve størrelsen på frokostteltet bliver tilrettelagt efter, hvor mange der en måned før Rebildfesten holdes har tilmeldt sig, forklarer han.

Selve serveringen for de mange gæster i teltet har Rold Storkro ikke noget med at gøre her i dag.

Det er i stedet Rebildselskabet selv, der stå for at finde en stor gruppe af frivillige hjælpere til denne opgave.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.