Er det her Aalborgs bedste indiske takeaway? Garanti for hedetur - på den fede måde

Indisk perle midt i Aalborg får stempel som "luksus-takeaway" af vores anmelder

Der var rigeligt mad til to - faktisk så meget, at der var rester til dagen efter.

Der var rigeligt mad til to - faktisk så meget, at der var rester til dagen efter.

AALBORG:Søndag er oftest lig med total afslapningsdag hjemme hos os - og dog. For vi gør faktisk ofte rent og klar til ugen, der kommer. Og det var lige præcis det, denne søndag blev brugt til.

Denne bedrift - rengøring og diverse oprydning - skulle naturligvis belønnes, og vi besluttede os for, at vi ville være rigtig gode ved os selv og bestille "luksus"-takeaway. Valget faldt på The South Indian, som ligger på Vesterå midt i Aalborg. Vi havde høje forventninger, for både min kæreste, som denne gang var medspiser, og jeg ELSKER indisk mad.

Vi har spist på stedet før, men denne gang ville vi have det med hjem. Planen var, at vi skulle mæske os i disse herligheder hjemme - og gerne med en sofa i udsigt - og i joggingtøj. Så vi gik begge på jagt efter et menukort online. Og her kom allerede første plus i bogen - stedet har deres helt egen app, hvor man let og brugervenligt kan bestille lige præcis de retter, man gerne ville have.

Allerede inden vi gik i gang med at vælge ud, blev vi tydeligt gjort opmærksom på at ved bestilling online, ville vi spare 20 procent på maden. Hurra for det - endnu et plus - et kæmpe plus.

Vi var sultne, så vi bestilte en forret - til deling, en chettinad (som betyder mesterkok) 65, og efter hvad jeg har googlet mig frem til, så er der flere forskellige anekdoter om, hvad tallet 65 indikerer og betyder.

Nogle siger, at tallet 65 indikerer at krydderimixet, som rejerne er stegt i, består af 65 ingredienser. Andre siger, at retten kom først frem i 1965, en anden anekdote går på, at tallet indikerer at retten var nummer 65 på menukortet på en restaurant. Hvis man fik chettinad chicken 65, så er der også anekdoter om, at kyllingen kun må være 65 dage gammel. Men lad det nu ligge.

Vi bestilte chettinad 65 - med rejer. valget stod mellem blomkål, ost, kylling, fisk og rejer.

Blandt hovedretterne valgte vi karaikudi lamb masala (lam i karaikudi-krydderier, løg, hviløg og tomat) og prawn masala (kæmperejer kogt i chettinard-sauce), og ved hver hovedret kunne man vælge, hvor stærk retten skulle være; medium, mild, stærk og meget stærk. Vi er begge til stærk mad, så vi bestilte "stærk" - i begge retter.

Derudover bestilte vi 2 gange raita, som er en indisk youghurtbaseret dip, papadums (sprøde indiske brød, minder lidt om kæmpe chips) og parotta (sydindiske fladbrød) som tilbehør.

Prisen blev 363 kroner - i den dyre ende af takeaway, på trods af de ellers 20 procent rabat, synes jeg.

Men eftersom jeg havde været på restauranten før, så var mine forventninger høje, og som sagt - dette sted er "luksus-takeaway".

Man kunne selv vælge afhentningstidspunkt, maden blev hentet sharp on time, og var færdig og klar, da jeg ankom. Vi fik endda noget ekstra kokos-chutney med helt uden beregning.

Hjem kom jeg, vi satte os til bords, og alt blev pakket ud. Det hele så super lækkert ud. Dog var vi lidt forundrede over, at der kun var EN parotta med, men efter vi har læst på menukortet igen, står der 1 stk ud for, så det var vores fejl - vi skulle have bestilt to af disse brød.

Vi anede dog ikke hvor store de ville være, men de var på størrelse med en desserttallerken, og det er ikke meget til to personer. Men der var så rigeligt af alt det andet.

Vi gik i gang med Chettinard 65-rejerne, og forventede os en del af den krydderiblanding - men blev faktisk lidt skuffede. Rejerne smagte ikke af noget - andet end en panering, men vi spiste dem.

Skuffende Chettinard 65-rejer i forretten.

Skuffende Chettinard 65-rejer i forretten.

Hovedretterne prawn masala (kæmperejer kogt i chettinard-sauce), som vi selv havde valgt styrken på, forventede vi os meget af - og lam og rejer i masala.

Vi fik, hvad vi efterspurgte, retterne var stærke! Men stærke på den helt rigtige måde. På et tidspunkt kunne vi mærke de stærke krydderier, specielt chili og cayennepeber, som cirkulerede en tid i munden.

Min kæreste synes også, det var helt ok, men stærkt - så stærkt, at det gav vanddråber på overlæben og røde kinder, og det var vist et tegn på, at vi havde ramt vores grænse - ikke over, men lige tilpas.

Lammekødet var perfekt stegt, ikke for tørt, og der var en rigtig god smag i det, og man kunne nærmest rive kødet i stykker med en gaffel.

Lammekødet var helt perfekt stegt og havde rigtig god smag.

Lammekødet var helt perfekt stegt og havde rigtig god smag.

Rejerne i hovedretten smagte i modsætning til forretten af chettinard-krydderi og chili, så her fik vi smag for pengene.

Raitaen gjorde derfor underværker - denne indiske youghurt-dip kølede smagsløgene dejligt, og smagte skønt af koriander, agurk, lime, mynte osv.

Derudover blev både papadums, som er disse sprøde indiske "chips" og parottaen spist med velbehag. De blev håndteret som chips, så både kød, rejer, ris og dip kunne "skovles" ind med dem - en helt igennem lækker oplevelse, hvor alle smagsløg blev testet.

Rejerne i Prawn Masalaen smagte skønt af krydderier, og havde fået lige tilpas, så der stadig var "bid" i dem.

Rejerne i Prawn Masalaen smagte skønt af krydderier, og havde fået lige tilpas, så der stadig var "bid" i dem.

Den kølende Raita var som sendt fra himlen sammen med de stærke hovedretter.

Den kølende Raita var som sendt fra himlen sammen med de stærke hovedretter.

Da vi ikke kunne klemme mere ned kiggede vi på bordet, hvor der stadig var mad nok til os begge til en dag mere. Så man får virkelig både kvalitet og kvantitet for pengene her - og SÅ lækkert at have rester til dagen efter.

Vi kunne slet ikke spise det hele, så vi fik glæde af retterne to aftener i træk.

Vi kunne slet ikke spise det hele, så vi fik glæde af retterne to aftener i træk.

The South Indian var en lækker oplevelse - også som takeaway - og helt klart anbefalet som værende Aalborgs bedste indiske restaurant - til dato.

4 sodavand herfra. Bom!

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.