Kebab-koncept midt i Aalborg slår konkurrenter: Velsmagende pita og lynhurtig betjening

Ny pendant til Burger King og McDonald's leverer kvalitetskebab på rekordtid, men mestrer endnu ikke pomfritternes kunst

Foto: Carl Emil Nielsen

Foto: Carl Emil Nielsen

AALBORG:Fastfood-giganterne på Nytorv, McDonald’s og Burger King, har fået en ny konkurrent. Omkring 100 meter derfra er det nye kebab-koncept James Robertson åbnet.

James Robertson benytter sig af det samme klassisk amerikanske fastfood-koncept, som man kender fra burgerkæderne, hvor menuen ses på store skærme bag disken. Men I modsætning til McDonald's og Burger King, er der ikke burgere, men kebab på menuen.

Menuen er overskuelig. Man kan vælge mellem pita, durum, flute, salat eller box - for sig selv eller som menu med sodavand og pomfritter. Af fyld kan man vælge mellem kebab af kylling, lam og oksekød eller vegetarversionen med stegte grøntsager og feta.

James Robertson ligger på Østerågade mellem Boulevarden og Nytorv, hvor Sunset Boulevard og Pizza Hut tidligere har huseret. Foto: Carl Emil Nielsen

James Robertson ligger på Østerågade mellem Boulevarden og Nytorv, hvor Sunset Boulevard og Pizza Hut tidligere har huseret. Foto: Carl Emil Nielsen

Mad på få minutter

Jeg bestilte en menu med pita med lam og tilføjede stegte grøntsager og feta. Min ledsager valgte en vegetardurum - også som menu. Dertil købte vi en chili-mayo og en hvidløgs-mayo. Prisen lød på 147 kroner for det hele.

På James Robertson tager man fastfood bogstaveligt. Da jeg havde færdiggjort min bestilling, fik jeg udleveret to sodavandskrus, som jeg knapt nok nåede at fylde op, før maden var klar. Der var ikke travlt i restauranten, men James Robertson skal alligevel roses for at være exceptionelt hurtige.

Restauranten er indrettet som de klassiske amerikanske fastfood-kæder, og der er rigeligt med siddepladser. Foto: Carl Emil Nielsen

Restauranten er indrettet som de klassiske amerikanske fastfood-kæder, og der er rigeligt med siddepladser. Foto: Carl Emil Nielsen

Nok ligner konceptet og prislejet det, man kender fra McDonald's og Burger King, men man skal ikke tage fejl - kvaliteten er markant højere. Det fornemmede jeg allerede, da jeg åbnede for emballagen og betragtede pitaen, der så noget mere appetitlig ud end den gængse samlebånds-burger.

James Robertson

Åbningstider: Søndag-torsdag 11-22 og fredag-lørdag 11-05.

Adresse: Østerågade 2, 9000 Aalborg

Komplet smag hele vejen i gennem

Pitabrødet var, som det skulle være. Det smagte nybagt, var blødt og luftigt og havde den rigtige sejhed. Det var milevidt bedre end den tørre sesambolle fra McDonald's.

Kød var der rigeligt af, og det havde en dejlig krydret smag, hvor den rene smag af lammekød samtidig var til stede. Den blev dog komplementeret af en dressing, der var velsmagende, men en anelse for kraftig. Det betød desværre, at kødet ikke helt kom til sin ret. En smule mindre dressing havde været lige i øjet.

OM ANMELDEREN: CARL EMIL NIELSEN

Jeg er en 24-årig mand, der bor i Aalborg Vestby.

I en hverdag med mange aktiviteter på programmet bliver madlavningen derhjemme sommetider nedprioriteret.

Når jeg kommer hjem fra fodboldtræning, og aftensmads-udsigterne for tredje dag i træk står på rugbrødsmadder, lader jeg mig derfor gerne friste af byens mange takeaway-tilbud.

Jeg sætter pris på simpel mad, hvor de gode og friske råvarer er i fokus. Jeg vil hellere spise en burger med fire gode ingredienser end en med 10 middelmådige. Økologi er også et plus i min bog.

Det grønne i pitaen bestod af iceberg, rødkål, gulerod, agurk, tomat, rødløg, peberfrugt, stegt aubergine og persille. Grøntsagerne virkede sprøde og friske. For min skyld kunne man godt have sparet icebergsalaten væk og tilføjet lidt mere rødkål, men ellers sad det i skabet.

Ofte oplever jeg, at fyldet i en pita er dårligt fordelt, så alt kødet eksempelvis ligger i toppen. Det var heldigvis ikke tilfældet her. Der var brød, kød, grøntsager, feta og dressing i hver enkelt bid, hvilket gjorde det til en god oplevelse hele vejen i gennem.

Durumrullen var praktisk pakket ind og blev ikke "våd" i bunden. Foto: Carl Emil Nielsen

Durumrullen var praktisk pakket ind og blev ikke "våd" i bunden. Foto: Carl Emil Nielsen

Min ledsager var også godt tilfreds med sin vegetardurum. Brødet var ikke en lige så stor oplevelse som ved pitaen, men ellers gjorde de samme pointer sig gældende her. Den stegte aubergine og peberfrugt viste sig som et glimrende alternativ til kødet.

Pomfritter gav skår i glæden

Pitaen og durumen var i sig selv rigeligt til at mætte min ledsager og mig. Men nu havde vi jo bestilt pomfritter og dyppelse til, så det skulle naturligvis også prøves.

Men her blev vi for alvor skuffede, for pomfritterne var kedelige. De var tørre og bløde, og virkede i virkeligheden ikke til at være af højere kvalitet end pomfritterne på McDonald's.

Det var en skam, for chili- og hvidløgsmayoerne, vi købte dertil, var hjemmelavede og smagte glimrende.

Pomfritterne var en skuffelse. Foto: Carl Emil Nielsen

Pomfritterne var en skuffelse. Foto: Carl Emil Nielsen

Skuffelsen over pomfritterne bliver en sidenote, for hovedmåltidet var ganske imponerende. James Robertson leverer kebab, der ligger over byens generelle standard, og den slår McDonald's og Burger King med længder.

Det skal desuden nævnes, at James Robertson holder åbent til klokken fem om morgenen i weekenden. Således har de festglade fået et kvalitetsalternativ til den slatne cheeseburger, når de skal hjem fra byen.

James Robertson gør sig fortjent til fire ud af seks sodavand.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.