Takeaway‑anmeldelser

Når du går hjem fra gaden: Nyt takeaway-sted serverer en af de bedste kyllingeburgere, vi har smagt

Der er ikke specielt hyggeligt, tilbehøret er kedeligt, men kyllingen er lige i skabet. Og det er hovedsagen hos nyt take-away-sted midt i Aalborg

Forsamlingen af alle herlighederne. Foto: Jacob Andersen

Forsamlingen af alle herlighederne. Foto: Jacob Andersen

AALBORG:For enden af Jomfru Ane Gade, hvor rækken af diskoteker stopper, starter rækken af takeaway-steder langs Ved stranden.

Steder, som hver torsdag, fredag og lørdag nat servicerer sultne og festtrætte mennesker, som skal have fyldt maven for at fylde fedtdepoterne som et sidste forsvar mod morgendagens tømmermænd.

Jeg har spist de fleste steder - men kun om natten. Af en eller anden grund virker stederne mere tillokkende klokken tre om natten end klokken 17 om eftermiddagen.

Men nu er der åbnet et nyt sted, som har fanget min opmærksomhed.

Chickie's Fried Chicken - som ifølge deres hjemmeside serverer den lækreste fried chicken.

Det ligger klods op ad indkørslen til Palads Parkering i et iøjnefaldende lokale med to søjler og vinduer ud mod gaden.

De har forsøgt at skrue op for hygge på Chickie's, men klinkerne på gulvet og det skarpe lys, suger alt hyggen ud af rummet. Foto: Jacob Andersen

De har forsøgt at skrue op for hygge på Chickie's, men klinkerne på gulvet og det skarpe lys, suger alt hyggen ud af rummet. Foto: Jacob Andersen

For mig er fried chicken soul food. Det er mad, som bør emme af hygge, afslappede omgivelser og sydstatsstemning. Men da jeg træder indenfor hos Chickie's en tirsdag sidst på eftermiddagen, er det ikke det, jeg bliver mødt af.

Der er mørkt træ på den ene væg, på disken og på stolene, som står placeret, så man kan sidde med udsigt ud mod gaden - hyggeligt - men det skarpe lys fra køkkenet og klinkerne på gulvet suger alt hyggen ud af rummet og vidner om, at Chickie's også er et spisested, som servicerer fulde og skrupsultne natgæster, som det skal være nemt at gøre rent efter.

På en tavle over disken kan man se menuen, som i al sin enkelthed består af kylling. Som man kan få serveret med fritter, i en burger eller i en wrap.

Jeg havde bestilt en XXL Combo, som består af to kyllingevinger, to underlår, to overlår og otte chunks. Dertil waffle fries, coleslaw og en sodavand. Og for også at teste deres burgere havde jeg tilmed bestilt en Classic burger med fritter, coleslaw og sodavand.

Der følger tre slags dip med til så megen mad og jeg lod damen bag disken vælge mine. En ekstra dip koster en flad femmer, så jeg bestilte en ekstra og fik en ranchdressing, en ailo, en honneymustard og barbeque med i posen.

Maden havde jeg ringet og bestilt femogtyve minutter forinden og ekspedienten havde lovet, at de ville gøre alt, hvad de kunne for at have maden klar til jeg kom. Det løfte holdt, og jeg gik glad ud i efterårsmørket med en pose fyldt med kylling.

Unboxing

Inden jeg bestiller mad fra et nyt sted, surfer jeg som regel efter brugeranmeldelser for at se, hvilke oplevelser andre kunder har haft. Men der står intet om Chickie's nogen steder og på Facebook har de selv fjernet muligheden for at anmelde stedet.

Det virker lidt suspekt - men pyt ... stedet er jo også nyt og jeg er skrupsulten og glæder mig til at sætte tænderne i sprød og saftig kylling.

Den første følelse, der rammer mig, da jeg pakker posen ud og ser indholdet, er en lille smule skuffelse. Der ser ikke ud til at være ret meget mad, når man tænker på, at jeg har betalt 278 kroner for det (Oh, hvor tog jeg fejl).

Coleslawen som følger med, når du bestiller en menu, får man i en dressingbøtte. I skal ikke høre mig klage over, at salaten ikke er meget større end en femkrone, og kan fortæres i én mundfuld, men det var måske ikke helt det, jeg forventede.

Salaten er ikke meget større end en sut. (Det var lige det, jeg havde ved hånden til at sammenligne med). Foto: Jacob Andersen

Salaten er ikke meget større end en sut. (Det var lige det, jeg havde ved hånden til at sammenligne med). Foto: Jacob Andersen

Rollelisten

Skuffelsen over størrelsen på salaten forsvandt dog fuldstændig, da vi smagte den. Godt, at der ikke var mere, tænker både jeg og min medspiser. Kålen er sprød og god, men det hele har en underlig eftersmag af æble, som sender tankerne hen på noget, der minder om æbleskiver.

Heldigvis spiller salaten ikke hovedrollen. Det er kyllingen og det er ud fra mængden også det, min medspiser og jeg skal spise os mætte i.

Det første jeg kaster mig over er et lår. Klassisk og praktisk at vælge et stykke kød med indbygget håndtag.

Og hvor salaten var et fejlkast, indtager kyllingen hovedrollen. Den er sprød udenpå og mør indeni.

Haps! Foto: Jacob Andersen

Haps! Foto: Jacob Andersen

Kyllingen smager glimrende, og stråler sammen med det store udvalg af dyppelse, som jeg lod Chickie's vælge.

Ranchdressingen blev fremhævet som værende 'rigtig god', og det passer. Den er alletiders og alle dressingerne er så forskellige, at vi ikke bliver kødtrætte, mens vi langsomt og målrettet spiser os igennem udvalget af friturestegt kylling.

Ranchdressingen er den første, der forsvinder og det er især på grund af de små chunks, som nemt kan dyppes i dressingen og spises i én velsmagende mundfuld.

Barbeque-sovsen er røget og smager virkelig godt. Foto: Jacob Andersen

Barbeque-sovsen er røget og smager virkelig godt. Foto: Jacob Andersen

Kartoffeltilbehøret, som meget moderne bliver kaldt waffle fries, smager ok, men de er ikke helt så sprøde og saltede, som jeg normalt foretrækker mine fritter.

De er statister og kulhydrater, som min mave sætter pris på sammen med alt det kylling, vi propper os med.

Burgeren, vi har bestilt, er en classic. En burger med kylling, salat, tomat, pickles og ranchdressing. Den er simpel, men smager helt vildt godt. Den krydrede dressing, den sprøde kylling og smagen af pickles rammer mig lige i smagsløgene, og min medspiser er helt enig.

- Det er en af de bedste kyllingeburgere, jeg nogensinde har smagt, siger hun og jeg er på nippet til at være enig.

Det eeeneste lille minus er, at bollen er en smule tør, ellers er der ikke en finger at sætte på den. Den bliver en succes, uanset om du bestiller den klokken fem om eftermiddagen eller klokken fem om morgenen.

Colaerne var iskolde, da vi kom hjem. Det er en lille, men ikke uvæsentlig detalje. Foto: Jacob Andersen

Colaerne var iskolde, da vi kom hjem. Det er en lille, men ikke uvæsentlig detalje. Foto: Jacob Andersen

Bedømmelsen

Propmætte læner vi os veltilfredse tilbage i stolene og kan konstatere, at der både er kartofler, coleslaw og kylling tilbage på vores tallerkner. Mængden af mad var mere end rigeligt til to personer, og vi kunne også såmænd også godt have inviteret en gæst.

Tilbehøret får ikke mange plusser. Salat og kartofler trækker ned på min samlede bedømmelse, men stedet hedder jo Chickie's og ligesom stedet har hovedvægt på kylling, er fjerkræet også i fokus i min bedømmelse.

Mit førstehåndsindtryk var ikke synderligt positivt, hverken af stedet eller af maden, men glem det for begge dele overrasker positivt.

Der var masser af mad, som ikke koster meget mere end hvis vi havde bestilt pizzaer til tre personer. Kyllingen var sprød, god og der var masser af den. Dyppelserne var gode, velvalgte og varierede og gjorde at vi kunne klemme lidt mere kylling ned, end vi burde.

Så derfor lander vi på en bedømmelse på fire store og solide sodavand. Og jeg kommer med garanti igen for at nappe en kyllingeburger.

Brugeranmeldelser


Anmeld anmeldelsen

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld anmeldelsen

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.