Takeaway‑anmeldelser

Stegt flæsk og mørbradgryde: Her får du solid mormormad til få penge

Takeaway-sted på Hadsundvej i Aalborg har et bredt menukort og fornuftige priser. Men kan den solide mormormad leve op til vores anmelders forventninger?

En portion stegt flæsk med kartofler, persillesovs og rødbeder, og en omgang mørbradgryde med kartoffelmos stod i den nette sum af 144 kr. Rigeligt mad til to personer. Foto: Regitze Ørnstrup Christensen

En portion stegt flæsk med kartofler, persillesovs og rødbeder, og en omgang mørbradgryde med kartoffelmos stod i den nette sum af 144 kr. Rigeligt mad til to personer. Foto: Regitze Ørnstrup Christensen

AALBORG:Skyldig. Jeg elsker dansk mad. Kogte kartofler, en god kartoffelvenlig sovs og noget kød. Jeg er vokset op med både frikadeller, forloren hare, gammeldaws kyllingesteg og boller i karry. Når min mor spørger mig, om jeg har ønsker til aftensmad, når jeg svinger forbi hjemmet i Holbæk, så er jeg sjældent for bleg til at råbe "stegt flæsk" i øret på hende.

Derfor var det en oplagt mulighed som nytilflytter til Nordens Paris at lure lidt i bybilledet, hvor jeg mon ville kunne få stillet min trang efter gode, gammeldaws danske retter, for der er langt til Holbæk og mors kogegryder.

Ikke langt fra min ydmyge bolig fik jeg tidligt øje på Den lille havfrue på Hadsundvej, som på deres skilt lover "mad fra det danske køkken".

Den lille havefrue kan findes på Hadsundvej 14, og tilbyder både spisning i restauranten og takeaway. Foto: Regitze Ørnstrup Christensen.

Den lille havefrue kan findes på Hadsundvej 14, og tilbyder både spisning i restauranten og takeaway. Foto: Regitze Ørnstrup Christensen.

Det svære valg

Selvom restauranten reklamerer for "mad fra det danske køkken", så skal man lige afsætte et par ekstra minutter til menukortet, for det er stort og byder på andet end blot dansk mad - fra "amerikanske burgere" til et "tex-mex"-afsnit.

Om anmelderen: Regitze Ørnstrup Christensen

Jeg er en 27-årig ung kvinde, som for nyligt har plantet fødderne i Aalborg i en stor lejlighed sammen med to gode venner.

Jeg elsker mad, men bliver også tit spurgt om jeg er kræsen, for bevares, der er ting jeg ikke kan lide - måske lidt flere end de fleste på min alder (og som regel er det noget med konsistenser, for eksempel champignoner)

Jeg er generelt glad for det meste take-away: pizza, burger, kinesisk, sushi, mexikansk. Så længe det ikke er for stærkt.

Jeg er så småt begyndt at mindske mit kødindtag, og prøver at undgå det, så vidt muligt, i min hverdag - så jeg er nok det, man vil kalde en fleksitar - en fleksibel vegetar. Se bort fra det, i denne anmeldelse.

En ting, vi også hurtigt bider mærke i, er priserne, som er helt og aldeles fornuftige. Der er altså en hel masse mad at vælge imellem med priser fra 35 kroner for en Kvik burger, og op til den eneste ret, som ryger over 100 kroner: En af deres fem forskellige schnitzler på 225 gram.

Der er mange gode retter, men vi lægger os fast på to klassiske danske favoritter: stegt flæsk med kartofler, persillesovs og rødbeder, og en omgang mørbradgryde med kartoffelmos. Retter, som vi normalt kun får, når vi er hjemme hos de gamle - og som kommer til at stå os i den nette sum af 144 kroner. En god pris, for to sublime retter.

Deres hjemmeside er ganske brugervenlig, og bestillingen af mad er også simpel og hurtig - og man kan betale med både kort og Mobilepay.

Vi er ved restauranten fem minutter, før maden skal afhentes, hvilket selvfølgelig giver ventetid, men den skal Den lille havfrue ikke hæfte for, for 5 minutter senere er vores mad klar. Betjeningen er høflig og venlig.

En mellemfornøjet oplevelse

Da vi åbner for maden, er den godt pakket - og varm. I den ene bakke er der kartofler, og rødbeder i en lille plastbøtte (som man måske godt kunne spare væk med tanke på miljøet), i den anden bakke er der to plastbøtter indeni - en med mørbradgryde og en med kartoffelmos. Den stegte flæsk ligger for sig selv i en "pommesfrites" æske.

En portion stegt flæsk med kartofler, persillesovs og rødbeder, og en omgang mørbradgryde med kartoffelmos stod i den nette sum af 144 kr. Rigeligt mad til to personer. Foto: Regitze Ørnstrup Christensen

En portion stegt flæsk med kartofler, persillesovs og rødbeder, og en omgang mørbradgryde med kartoffelmos stod i den nette sum af 144 kr. Rigeligt mad til to personer. Foto: Regitze Ørnstrup Christensen

Nu skal der anrettes og smages på maden.

Hvis vi tager et kig på den første ret: Stegt flæsk med kogte kartofler, persillesovs og rødbeder, så er der i udgaven fra Den lille havfrue desværre langt til den slags flæsk, som jeg nyder at spise. Bevares, stegt flæsk fås i enormt mange afskygninger, og det er stensikkert en smagssag, men både min medspiser og jeg var enige om, at der simpelthen var for meget ustegt fedt. Det var gummiagtigt at tykke i.

De kedelige fedtrester, som ingen af os havde lyst til at spise, og som var en stor del af hele stykket. Foto: Regitze Ørnstrup Christensen

De kedelige fedtrester, som ingen af os havde lyst til at spise, og som var en stor del af hele stykket. Foto: Regitze Ørnstrup Christensen

Når vi kigger på den del af flæsket som til gengæld var stegt, smagte det desværre ikke af frygteligt meget, hvilket jo er en skam. Dog skal restauranten have ros for en ganske velkogt kartoffel og en sovs, der rent faktisk smagte hjemmelavet og af persille - dog måske en anelse til den tykke side.

Den hjemmelavede persillesovs sidder godt fast på kartoflerne, lidt for tyk til min smag, men med en dejlig persillesmag. Foto: Regitze Ørnstrup Christensen.

Den hjemmelavede persillesovs sidder godt fast på kartoflerne, lidt for tyk til min smag, men med en dejlig persillesmag. Foto: Regitze Ørnstrup Christensen.

Ret nummer to: Mørbradgryde med champignoner og løg, og med en kartoffelmos som underlag. Jeg vil gå så vidt til at sige, at det er svært at ødelægge en mørbradgryde. Sovsen var god og med masser af smag, løg og champignoner, men kødet var desværre til den tørre, nærmest melede side. Endnu en gang er det en kæmpe skam, at kødet i retten ikke fungerer. Det tager langt tid at komme igennem, dog er kartoffelmosen dejlig og fyldt med smør.

Sovsen på mørbradgryden havde en dejlig rød/brun farve, og smagte som den skulle. Det samme kunne jeg desværre ikke sige om kødet i retten. Foto: Regitze Ørnstrup Christensen

Sovsen på mørbradgryden havde en dejlig rød/brun farve, og smagte som den skulle. Det samme kunne jeg desværre ikke sige om kødet i retten. Foto: Regitze Ørnstrup Christensen

Hverken min medspiser eller jeg er blæst bagover af retterne. Der mangler simpelthen noget "finish". Så selvom prisen er god, og dele af retterne fungerer, så fejler hovedelementerne i retterne, og det er enormt ærgerligt. Jeg ville elske at have et sted i Aalborg, som kunne tilfredsstille min trang til dansk mad - den lille havefrue blev desværre ikke stedet.

Den lille havfrue

Adresse: Hadsundvej 14, 9000 Aalborg

Åbningstider: Mandag til søndag fra 16:00 til 20.00.

Brugeranmeldelser


Anmeld anmeldelsen

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld anmeldelsen

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.