Takeaway‑anmeldelser

Aalborgs bedste takeaway? Det her smørrebrød er et godt bud

Det er bedre, end din mormor laver det. Flottere, end når din masterchef-inspirerede bror anretter det og langt billigere, end hvis du selv skulle gøre dem kunsten efter

Privatfoto.

Privatfoto.

- Er du her efter smørrebrød?, spurgte tjeneren, da jeg trådte ind.

Måske vidste han det - måske håbede han - for jeg stod lige indenfor i den fine restaurant iført joggingbukser og hættetrøje. Ikke den normale påklædning blandt gæsterne på Mortens Kro.

Men med et barn på to måneder er det blevet alt for kompliceret at gå ud at spise. Heldigvis har Aalborg masser af spændende takeaway steder, og et af dem er Mortens Kro.

Så smørrebrød var det, jeg var der efter. Seks stykker blandede til 330 kroner, som jeg havde planer om at dele med barnets mor. Lige til at tage med under armen i en flad sort skotøjslignende æske, som udstråler langt mere luksus end den normale papirspose til takeaway.

Unboxing

madlol
make food & drink GIFs like this at MakeaGif

Jeg fik lov til at vælge først og gik med tartar, æg og rejer og et stykke med okse og friterede løgringe.

Min medspiser fik fiskefilet, hønsesalat og gris.

Sirligt og elegant

Smørrebrød til en 50'er stykket er i den dyre ende. En håndmad fra slagteren koster kun en tredjedel, så det stiller krav til kvaliteten.

Men på det punkt er der ikke en finger at sætte på smørrebrødet fra Mortens Kro. Alle stykker spiller.

Hvert stykke er så sirligt lavet, at når man f.eks. spiser tartarmaden, så får man kød, kapers majo og sprød jordskok med i hver eneste bid, og det gør bare, at alle ingredienserne kommer til at stråle sammen. Man får ikke pludselig en bid, hvor man ikke kan smage kødet, fordi man samtidig fik en spiseskefuld kapers gelejdet ind i munden.

Der er brugt sprøde jordskokker, syltede gulerødder, urtemajo og friterede løgringe, og der er kælet for det hele. Selv remouladen og rødkålen smager bedre, end det man normalt sætter tænderne i.

Og så er udseendet lige i skabet. Det er elegant og indbydende og man kan se, hvad det er man putter i munden. Og selv efter kort gåtur og et kvarters kørsel på passagersædet, lignede det en million, da jeg åbnede låget.

Passer perfekt til to måneder gamle babyer

Når man har et barn på otte uger, som ikke er meget for at sove og underholde sig selv, når forældrene spiser, er smørrebrød virkelig et godt valg.

Den ene forældre kan spise, mens den anden holder barnet, uden at skulle bekymre sig om, at maden bliver kold. Og så er mængden af mayo på smørrebrødet fra Mortens Kro så godt tilpasset, at det ikke bliver slasket.

Selv løgringene var sprøde, selv om jeg først satte tænderne i dem halvanden time efter jeg hentede maden.

Dommen

Prisen er helt fair, for det er kvalitet man sætter tænderne i, men har du planer om at spise dig ned a la en familiepizza med dobbelt ost, vil jeg nok anbefale dig, at gå udenom Mortens Kro, medmindre du har tænkt dig at svinge dankortet for alvor.

Tre stykker er perfekt til at stille sulten, og de mange smagsindtryk gør også, at du føler dig mættere, end hvis du havde fået tre flade med trestjernet.

Jeg kunne godt have spist i hvert fald fem og måske også seks på en god dag, men det betyder ikke så meget i forhold til den samlede vurdering, for det er ikke derfor, man vælger Mortens Kro. Det var i hvert fald ikke derfor, jeg gjorde.

Jeg forventede at få tre stykker klassisk smørrebrød, og blev alligevel overrasket over, hvor lækkert det kan laves samtidig med, at man er tro mod konceptet.

Smørrebrødet skal helst bestilles inden klokken 15, og man skal forvente i hvert fald en times produktionstid. Jeg bestilte mine seks stykker til afhentning klokken 18. Og da jeg trådte ind præcis klokken 18.01 var de klar til afhentning.

Intet gik galt, det var velsmagende og smukt at se på og lignede stadig smørrebrød fra en restaurant, da jeg pakkede kassen ud derhjemme.

Om anmelderen: Jacob Andersen

30 år gammel. Født og opvokset i Nørresundby og nybagt far.

Stor fan af ærlig mad, som ikke forsøger, at være mere end det er - og især af mad, der er så fedtet, at man skammer sig lidt, efter at have spist det.

Er ikke for fin til en kødrulle eller to cheeseburgere fra McDonald's- men sætter også gerne tænderne i take-away i den dyre ende. Hver ting til sin tid.

Brugeranmeldelser


Anmeld anmeldelsen

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld anmeldelsen

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.