Oste Plus

Lille nordjysk gårdmejeri skal levere ost til stort flyselskab: Jeg er så glad

Mejeriet Sønderhaven jubler over en helt særlig aftale

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det er ikke altid gået godt på gården i Serritslev. - Vi er blevet fattige af det her, fortalte Preben Ørum således til NORDJYSKE i 2014. Foto: Kim Dahl Hansen

Se videoindslag nederst i artiklen

SERRITSLEV:Der var festdag på gårdmejeriet Sønderhaven, da de tirsdag sammen med Singapore Airlines kunne præsentere et nyt samarbejde, der bringer ostene fra det lille mejeri i Serritslev op i helt nye luftlag, så flyselskabets passagerer fra oktober kommer til at spise Sønderhaven-oste til deres flymad.

- Jeg er simpelhen så glad. Det føles bare helt rigtig, det her. Der er bare sådan en god aura omkring det, siger Preben Ørum, der sammen med sin kone Marianne Simonsen ejer mejeriet.

- Vi har i flere år håbet på at komme bredere ud og få en større produktion, og vi håber da virkelig på, at det her kan give os noget eksponering, så vi kan få flere kunder rundt om i verden, siger Preben Ørum, der har 100 køer på gården, og producerer ost og smør på det lille mejeri bare 50 meter fra kostalden på den anden side af gårdspladsen.

Var tvivlende

Preben Ørum troede faktisk til at starte med, at henvendelsen fra Singapore Airlines var for god til at være sand.

- En til to gange om året får jeg mailhenvendelser fra folk rundt om i verden, der også ser ganske lovende ud, men hvor det viser sig ikke at være noget reelt. Men den var god nok den her gang, siger Preben Ørum smilende.

Aftalen i sig selv gør dog ikke firmaet markant større lige med det samme, da der kun er tale om ost til ruter til og fra København.

- Aftalen er sådan set i samme størrelseorden, som hvis vi lavede en aftale med én restaurant. Men jeg tror på, at den kan være mere værd, vi fordi vi kommer bredt ud til fok fra hele verden. Det er i hvert fald det, vi håber på, siger Preben Ørum, der er ligesom sin kone er uddannet landmand. De har drevet malkekvægbrug på gården siden 1995, og åbnede deres lille mejeri i 2007.

Singapore Airlines har de senere år lavet flere aftaler med mindre selskaber, for at have produkter fra de områder, de flyver til og fra rundt om i verden.

Flyselskabet har således serveret is fra Skarø Is de seneste syv år.

- De små producenter giver os en fleksibilitet. De har ikke store produktionsapparater, men kan derimod levere specielt til os. De betyder også, at de hurtigt kan ændre produkterne, hvis har en forespørgsel, og det er en fordel for os, siger Allan Hoffery, der er salgs- og kommunikationschef for Singapore Airlines i norden.

Mister smag i luften

Et af de krav, som flyselskabet har til ostene fra Serritslev er, at de skal være kraftige i smagen.

Maden smager nemlig af mindre, når det bliver spist i tusinde meters højde.

- Vi har valgt nogle oste med meget smag og bid, for de bliver en fjerdedel mindre markante i smagen, når de bliver taget med op i luften. Så det skal være nogle oste, hvor man siger "wauw, den smager af noget", når man spiser den hernede, siger Allan Hoffery fra Singapore Airlines.

Sønderhaven Mejeri har vundet flere priser, og senest fik de i november guld ved World Cheese Awards afholdt i Bergen.

Se indslaget fra 24NORDJYSKE fra præsentationen af den store nyhed

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.