Plus

Budgetoverskridelse fejres: - Nu drikker jeg en flaske rødvin og lytter til Simon og Garfunkel

Byrådet i Vesthimmerland gav ekstrabevilling til ny cykelbro over Simested Å i Aalestrup og byrådsmedlem Rasmus Vetter fejrer det med vin og musik

Lasse Damsgaard
Socialdemokraten Rasmus Vetter forstår at fejre bevilling af en ny cykelbro i Aalestrup... Arkivfoto
Kommunalpolitik 2. september 2018 09:59 - Opdateret 27. september 2018 14:39

AARS: - Når jeg kommer hjem, så drikker jeg en flaske rødvin og spiller Simon & Garfunkels "Bridge over troubled water".

Sådan lød det fra socialdemokraten Rasmus Vetter efter byrådet i Vesthimmerland på sit første møde efter sommerferien valgte at gribe dybt i kommunekassen og betale næsten dobbelt op for at få en ny cykelbro over Simested Å i Aalestrup.

Broen bliver nemlig langt dyrere end først antaget.

- Sagen er helt tilbage fra Aalestrup Kommunes tid, så der bliver stor jubel i Aalestrup over, at det nu endelig lykkes at få broen, sagde Rasmus Vetter - der selv er fra Aalestrup.

Efter mange års snak om broen valgte politikerne sidste år i forbindelse med 2018-budgetforliget at sætte 1.550.000 kr. af til etablering af cykelbroen.

Men da der i år blev afholdt licitation på arbejdet, så viste det sig, at den bliver langt dyrere. Derfor skulle byrådet torsdag finde ekstra godt 1,4 mio. kr., hvis broen skal laves - og det valgte man altså at bevilge.

Selvom det er en procentmæssigt overskridelse, der vil noget, så er byrådet klar med pengene.

Som SF’eren Theresa Berg Andersen udtrykte det: - Vi har lovet det - så skal de også have den cykelbro...

Hun trak tråde til et punkt byrådet havde behandlet lidt tidligere på det samme møde. Her var sagen om omfartsvejen syd om Aars, der også blev langt dyrere end først beregnet, nemlig blevet vendt. Og pengene bevilget.

Venstre-manden Lars Andresen kaldte det "et skråplan" med tillægsbevillingerne.

- Det er næsten en 100 procents overskridelse på broen. Jeg er helt klar over, at overskridelsen på 1,4 mio. kr. på broen er småpenge i forhold til ekstraregningen på omfartsvejen, men jeg synes alt bare det er for let sluppet med en tillægsbevilling.

- Det er ikke fair bare at lave dobbelt op, så jeg synes, at sagen skal med til budgetforhandlingerne omkring 2019-budgettet, sagde han.

Hans partikollega Morten Mejdahl havde regnet lidt på sagen, og kunne oplyse, at overskridelsen i procent svarer til nøjagtig 94,25 procent.

- Hvis vi overfører det procentmæssigt til omfartsvejen, så svarer det til 97 mio. kr., som vi skulle finde de i kommunekassen til vejen. Så ville det godt nok komme til at se skidt ud med økonomien i kommunen, sagde Mejdahl, der "inden for nogle dage" efterlyste en økonomisk oversigt over, hvad der ryger ind og ud af kommunekassen.

Den oversigt fik han håndslag på fra borgmester Per Bach Laursen, mens bundlinjen i cykelbro-sagen altså blev, at Aalestrup får broen.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Kommunalpolitik

Henter artikler...

Vi anbefaler

Henter artikler...

Nye artikler

Henter artikler...