Tv-programmer Plus

Efter 18 år lukker Tv Aalborg: - Den tekniske udvikling har overhalet os

Tiden er løbet fra lokal tv-station, som lukker ved udgangen af november måned

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Arkivfoto: Martin Damgård

AALBORG:Efter godt 18 år er det 30. november slut med udsendelserne på den lokale tv-station, Tv Aalborg.

- Vi har længe været en situation, hvor vi ikke har kunnet undgå at lægge mærke til, at det der med at lave tv-udsendelser og få dem sendt på kanalen ikke længere har den store interesse. Så det er en kilde, der er tørret ud i takt med, at de fleste i dag foretrækker Facebook, YouTube eller streaming via deres egne hjemmesider, siger bestyrelsesformand i Tv Aalborg Erling Schmidt.

TV Aalborgs sendeflade består - udover transmission af kommunens byrådsmøder - typisk af udsendelser, som laves af frivillige fra AKTV, Station 10, GVD Tv, Aalborg Pro Wrestling, Jægernes Magasin og My Snakes. Og det er også her, man har kunnet følge med SIFAs tv-bingo. Ifølge bingo-vært Peter Skram betyder lukningen af kanalen dog ikke det helt store.

- De fleste ser os i forvejen på DK4, hvor vi også sender vores bingo-udsendelser. Så vi har faktisk oplevet, at programmet har været afbrudt på Tv Aalborg, uden der har været en eneste klage over det, fortæller han.

- Den tekniske udvikling har overhalet os. Selv byrådsmøderne streames i dag på kommunens egen hjemmeside, og det samme er tilfældet med Tall Ships Race og nogle af andre store begivenheder i kommunen, supplerer Erling Schmidt.

Selvom Tv Aalborg har sin egen bestyrelse ejes sendetilladelsen af antenneforeningen, AN-TV, og her sagde repræsentantskabet allerede før sommerferien god for lukningen.

- Vi har nogle kontraktlige forpligtelser - blandt andet i forhold til NEP Group (det tidligere DBlux, red.) - som står for afviklingen og det tekniske i forbindelse med udsendelserne, så derfor lukker vi først ned ved udgangen af november måned, fortæller Erling Schmidt.

Lukningen frigør plads til en ny kanal hos AN-TV, så her er et programudvalg ved at se på, hvad det eventuelt skal være.

- Samtidig er der også en infokanal, som AN-TV ikke bruger mere, så det kan åbne nogle spændende muligheder, at AN-TV fremover får plads til to nye kanaler, påpeger Erling Schmidt.

Selvom Tv Aalborg deler navn med den lokale tv-kanal, som blev startet i midten af 80’erne med støtte fra blandt andre fagbevægelsen og cityforeningen, og som senere blev til et medieselskab, der blev overtaget af Nordjyske Medier og videreudviklet til 24NORDJYSKE, har de to kanaler intet med hinanden at gøre. Det nuværende Tv Aalborg er nemlig en videreudvikling af Aalborg+, som først opstod i år 2000, fordi man dengang manglede en kanal til at vise tv fra byrådssalen.

I dag består sendefladen typisk af græsrods-tv, som produceres af frivillige samt foreninger og organisationer - for eksempel Danmarks Jæger Forbund - som gerne vil have sendt deres videoer på kanalen. Det lokale islæt leveres primært af GVD-tv, som har en række frivillige, der er vilde med at lave fjernsyn. Men de sender også deres udsendelser på antenneforeningens egen kanal hver tirsdag, så de bliver heller ikke umulige at se fremover.

- Jeg har faktisk mest ondt af de få ældre, der ikke er vant til at se tv via deres computere. For de kommer måske til at gå glip af noget. Men vi kan jo ikke opretholde en hel tv-kanal af hensyn til ti mennesker, siger Erling Schmidt.

Han understreger, at mulighederne - også for at gøre det til en mere kommerciel kanal - er undersøgt grundigt, og ifølge bestyrelsen vil det være alt for dyrt og tidskrævende.

- Så nu lukker vi. Men det bliver med maner, så der er blandt andet planer om en kavalkade af de udsendelser, vi har vist igennem årene, forklarer han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst