Op mod 200 nye arbejdspladser: Jobfest hos industri-virksomhed i Aalborg

Tre store ordrer på et halvt år kan betyde op til 200 nyansættelser hos Bladt

Lars Bender vurderer, at der i de kommende år vil blive brug for omkring 200 flere ansatte hos Bladt i Aalborg.

Lars Bender vurderer, at der i de kommende år vil blive brug for omkring 200 flere ansatte hos Bladt i Aalborg.

AALBORG:Svenske Vattenfall offentliggjorde torsdag, at man har indgået leverandørkontrakter for i alt 2,2 milliarder kroner til havvindmølleprojektet Kriegers Flak i Østersøen, og at aalborgensiske Bladt Industries er blandt kontrakthaverne.

Bladt skal levere 72 såkaldte overgangsstykker, der forbinder fundamentet på havbunden med selve vindmøllen. Overgangsstykkerne er i runde tal seks meter i diameter, 16 meter lange og vejer over 200 ton.

Det økonomiske volumen løber op i et trecifret millionbeløb, nærmere ønsker parterne ikke at komme det. Kriegers Flak skal efter planen skal stå færdig ved udgangen af 2021, og dermed har Bladt nu ordrer, der rækker i hvert fald to år frem.

I det hele taget har det seneste halvår budt på flere gode nyheder for Bladt.

I forvejen har man en stor ordre til det belgiske havvindmølleprojekt Northwester 2, som man landede i juli.

Ordren består i 24 overgangsstykker og monopæle samt en transformerstation til projektet, der får en samlet kapacitet på 219 MW.

Desuden har man i løbet af de seneste måneder a to omgange landet en ordre til det hollandske projekt Borssele. I oktober fik man kontrakt på levering af 35 overgangsstykker, og for få uger siden blev ordren udvidet til at omfatte yderligere 24. Borssele er fordelt på to delprojekter, der får en samlet kapacitet på 752 MW - svarende til en million husstandes forbrug.

Ifølge Lars Bender, Vice President (salgsdirektør) i Bladt Industries, lægger man an til en betydelig udvidelse af staben som følge af de nye ordrer.

- Vi taler om måske 200 nye arbejdspladser. Det er både smede, svejsere og funktionærer, vurderer han.

Det er en behagelig forandring for Bladt, der har været belastet af, at ordretilgangen har været ujævn og - i perioden op til de seneste ordrer - i nogle tilfælde har været præget af forsinkelser. Nu ser det ud, som om det er lysnet.

- En jævn ordretilgang er afgørende for, at vi og havvindmølleindustrien kan udvikle sig. Derfor er vi også glade for, at vi går ind i det nye år med en solid ordrebog. Samtidig ser vi positivt på fremtiden. Markedet vil globalt set, efter vores vurdering, vækste i de kommende år, siger Lars Bender.

Der er for nuværende cirka 300 ansatte hos Bladt.