Findes der virkelig en pizza-perle i Gug? Vi tester både maden og en myte

Med mere end 70 forskellige pizzaer på menuen er der rigeligt at vælge mellem hos lille pizzeria først i Gug

En god bund, som er både luftig og knasende, men ikke tør. Dertil godt med fyld - en pizza lige efter mit hoved. Foto: Jakob Frey

En god bund, som er både luftig og knasende, men ikke tør. Dertil godt med fyld - en pizza lige efter mit hoved. Foto: Jakob Frey

AALBORG:Dette er både en anmeldelse og en miniudgave af Myth Busters.

I min vennegruppe bliver det nemlig ofte vendt, når vi bestiller pizza udefra, om de skal slices eller ej.

Argumentet for er, at så er de jo klar til at hugge i sig foran fodboldkampen fluks de ankommer, mens det andet hold mener, at hvis de er skåret ud fra pizzeriaets side, så løber der olie og snask ned mellem revnerne og gør bunden blød.

Det tester vi på ganske uvidenskabelig basis længere nede i denne anmeldelse.

Min kompagnon og jeg valgte at prøve et lille pizzeria i begyndelsen af Gug med det egentlig ret velklingende navn Pizza Pizza Goddag.

Her er der tale om takeaway i ordets egentligste forstand, for man henter selv. De bringer ikke ud, hvilket de også gør opmærksom på i deres menukort, hvor der står at læse, at de i stedet koncentrerer sig om kvaliteten.

Og det er et digert udvalg der præsenteres i det kort. Hele 69 forskellige pizzaer er der at vælge mellem, og dertil syv børnepizzaer. De har også grillretter på menuen, men vi koncentrerer os om pizzaer her i dette skriv.

Artiklen fortsætter under foto...

Fyldet er godt fordelt, og når næsten helt ud til kanten. Det giver plus-point i min bog. Foto: Jakob Frey

Fyldet er godt fordelt, og når næsten helt ud til kanten. Det giver plus-point i min bog. Foto: Jakob Frey

Og for at vende tilbage til begyndelsen, ville vi jo teste om der var forskel på en udskåret pizza og en jomfruelig, så derfor måtte vi hellere vælge samme slags.

Valget faldt på en nummer 36 med tomatsauce, ost, skinke, peperoni, marineret kylling, cocktailpølser og paprika.

Det er dels en pizza i den dyre ende af menukortet, der svinger fra en flad Vejgaard-dollar (en 50'er, red.) op til 89 kroner. Men dels tænkte vi også, at især peperonien, kyllingen og paprikaen (jeg kalder dem nu altså syltede, røde peberfrugter) kunne give lidt saft på pizzaen i forbindelse med vores test af, om bunden forandrede sig, hvis den blev slicet.

Vi ringede og bestilte de to pizzaer, og fik at vide, at de ville være klar efter 20 minutter. Det lød meget normalt, især taget i betragtning af, at vi ringede midt i aftensmadtiden. Vi ventede dog fem minutter længere dernede inden de var klar, men så var de jo til gengæld fuldstændig friske fra ovnen da vi fik dem.

Om anmelderen: Jakob Frey Ahrentzen

36 år gammel, og med et +20 år langt forhold til fastfood og takeaway. Der kom nemlig et pizzeria til fødebyen Tårs engang midt i 1990’erne.

Bor nu i Gug, hvortil der flere gange om måneden bliver sendt en madbil ud fra enten Just Eat eller Hungry.

Tager nu også gerne 13’eren ind til byen for at spise ude, og holder mest af burgere, pizzaer og det asiatiske køkken, men kan ikke fordrage sushi.

Har flere gange forsøgt at få en pizza opkaldt efter mig, men den triumf har jeg stadig til gode...

Og så kunne vi også se pizzabagerens arbejde med dem. Jeg troede egentlig bare, at sådanne skulle i ovnen og så ud igen, når de var klar, men han tjekkede bunden med sin pizzaspade en fire-fem gange, og drejede dem let hver gang. Det så ud som om, at der blev lagt kærlighed i den bagning.

Resultatet var da også flot. Fyldet synes jævnt fordelt, og gik næsten helt ud til kanten.

Sådan kan jeg godt lide det. Jeg spiser ikke pizza for kantens skyld.

Jeg synes den første pizza jeg smagte var bagt perfekt. Bunden var luftig, lidt knasende men på ingen måde tør. Mængden af fyld gjorde, at første slice måtte understøttes af en hjælpende finger - ellers var fyldet stukket af, da jeg løftede det fra bakken.

Det var et stykke af den forskårne pizza.

Næste stykke have vi selv skåret ud, og selvom det var tydeligt at se, at der ikke var løbet saft ned i bunden af dennes pizzabakke - det var der nemlig på den forskårne, så kunne ingen af os rigtig mærke forskel på bundens beskaffenhed.

Artiklen fortsætter under foto...

Bunden var ganske rigtigt helt tør på den uskårne pizza. Og den var tilmed bagt nærmest til perfektion. Foto: Jakob Frey

Bunden var ganske rigtigt helt tør på den uskårne pizza. Og den var tilmed bagt nærmest til perfektion. Foto: Jakob Frey

Her ses tydeligt forkel på den pizza, som var slicet fra starten. Der er helt klart løbet fedt under bunden - men vi kunne dog ikke smage forskel i teksturen af den grund. Foto: Jakob Frey

Her ses tydeligt forkel på den pizza, som var slicet fra starten. Der er helt klart løbet fedt under bunden - men vi kunne dog ikke smage forskel i teksturen af den grund. Foto: Jakob Frey

Smagen var derimod lige i øjet. Kyllingen var saftig og let krydret. Menukortet oplyser ikke hvad den er marineret i, men jeg smagte helt sikkert karry. Pølser, peperoni og paprika spillede fint sammen - ingen smag fremhævede sig over de andre, men var fint balanceret.

Det samme var mængden af ost. Her var nemlig rigeligt, men ikke så det blev for meget. Lidt mere end på en gennemsnitlig pizza.

Set i bagklogskabens skyld kunne jeg godt have bestilt en model med lid mindre fyld på. For nummer 36 mætter godt. Faktisk så godt, at jeg for første gang i umindelige tider ikke kunne spise en hel pizza...

Men den smagte også godt dagen efter, og det er jo bare bonus.

Vi kvitterer med fire store sodavand. Selve smagen var som sådan fem værd, men jeg synes at fem minutters ekstra ventetid trækker en halv karakter ned.

Men det bliver helt sikkert et på gensyn til Pizza Pizza Goddag.

Stedet gør ikke det store væsen af sig, men det leverer pizzaer over gennemsnittet. Vi tør godt kalde det en lille perle i Gug. Foto: Jakob Frey

Stedet gør ikke det store væsen af sig, men det leverer pizzaer over gennemsnittet. Vi tør godt kalde det en lille perle i Gug. Foto: Jakob Frey

Pizza Pizza Goddag

Ligger på Gammel Gugvej 23, og har åbent:

Mandag til fredag klokken 11 til 21.

Lørdage, søndage og helligdage mellem 16 og 21.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.