Plus

For meget livrem og seler

Den vigtige sejr over SønderjyskE blev kriget og ikke spillet i hus, skriver sportsjournalist Søren Olsson i sin kommentar

Søren Olsson
Filip Lesniak skulle have startet på bænken, men slovakken kom i spil mod SønderjyskE, da Kasper Risgård meldte sig syg. Foto: Henrik Louis
Fodbold 1. marts 2018 21:09 - Opdateret 2. marts 2018 06:28

AaB er i den grad stadig i live i kampen om pladserne i mesterskabsslutspillet, efter tre meget vigtige point kom ind på kontoen på en kold aften i Haderslev.

Men det var mere på grund af stærk fighterindsats end godt spil, for endnu engang så man, at AaB fik stillet sig alt for langt tilbage efter pausen i en kamp, hvor holdet ellers havde kontrolleret begivenhederne i første halvleg - og hvor man i perioder spillede rigtig fin fodbold.

I anden halvleg kom holdet til at stå 10-15 meter længere tilbage, og dermed overgav man alt initiativet til et hjemmehold, der dog denne dag var særdeles uskarpt og ineffektivt.

Det virker som om, at AaB er så ekstremt bange for at tabe bukserne, at der ikke bare er livrem og seler. Det er også med sygrej, hvis man skulle tabe en knap undervejs.

Søren Olsson
Kasper Kusk havde en decideret offday i Haderslev. Han formåede ikke at aflaste forsvaret med sine normalt fine offensive aktioner. Foto: Henrik Louis

Faktum er dog, at AaB med det resterende program har en særdeles god mulighed for at sikre sig pladsen i top-seks. Kampprogrammet har artet sig således, at der nu venter to hjemmekampe. Den første mod AC Horsens, der er en direkte konkurrent i kampen om pladserne. Horsens er på femtepladsen med 32 point, mens AaB er på syvendepladsen med et point færre.

Og dernæst er det bundholdet fra Randers, der gæster Aalborg Portland Park, inden grundspillet sluttes af med den jyske klassiker i Aarhus.

Det kampprogram er ikke decideret skræmmende.

Endelig skal man heller ikke glemme vigtigheden af, at Jakob Ahlmann var tilbage i startopstillingen i Haderslev. Man så allerede i første halvleg, at det giver en ekstra dimension at have backens gode offensive raids med i opspillet. Det var ikke alt, der lykkedes denne torsdag aften, men tegningerne er der til, at han kan blive en ekstremt vigtig spiller for AaB i de afsluttende kampe.

Superligaen er uforudsigelig, som den altid har været. Men muligheden for et forår med topkampe i Aalborg er nu til stede - det kunne da være sjovt.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Fodbold

Henter artikler...

Vi anbefaler

Henter artikler...

Nye artikler

Henter artikler...