Ældre nægter at forlade deres hjem: Ny protest mod lukning af Havbakken

Pårørende mener, at lukning af Havbakken i Tornby ved Hjørring bør genovervejes, hvis politikerne som forventet skrotter den samlede plejeboligplan

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

HJØRRING:Hvis et byrådsflertal som forventet skrotter den påtænkte plejeboligboligplan frem mod 2030, så mener de pårørende og beboerne på det lukningsramte plejecenter Havbakken i Tornby, at byrådet bør omgøre beslutningen om at lukke Havbakken.

- Lukningsplanen for Ældrecenter Havbakken bør skrottes, fordi ingen af beboerne vil flytte. Havbakken er velrenommeret med en sund økonomi, så når SÆH-udvalget indstiller i byrådet, at kommunens plejeboligplan skrottes, så må lukningsplanen for Havbakken da også opgives, mener Viggo Krath, hvis 83 årige forældre bor på Havbakken.

- Hvis der ikke længere er nogen plejeboligplan, så kan vi jo ikke vide, om der er andre plejehjem, der lukker. De beboere, der måske siger ja til at flytte, kan så risikere at skulle flytte igen i løbet af få år.

Et byrådsflertal bestående af Konservative, Socialdemokratiet og SF besluttede på byrådsmødet 10. oktober, at Havbakken skal lukkes.

- At vi stopper plejeboligplanen har intet med Havbakken at gøre. Havbakken har aldrig været en del af plejeboligplanen. Det var en beslutning, som vi tog i forbindelse med vedtagelsen af budget 2019. Det sikrer, at vi i 2019 sparer 5,5 millioner kroner og 12,1 millioner kroner årligt fra 2020 og frem, siger udvalgsformand for Sundheds-, ældre-, og handicapudvalget, Per Møller (K).

- Det vi vedtager i forbindelse med stopning af plejeboligplanen er, at der skal bygges et nyt plejecenter i Sindal. Hvis beboerne eksempelvis flytter til Vendelbocentret i Sindal, vil de kunne flytte til det nye plejehjem i Sindal, når det står færdigt. Men beboerne på Havbakken kan blive boende så længe, de vil. Eller flytte til andre plejehjem, som vi kan tilbyde.

Udvalgsformand Per Møller oplyser, at der er fire ledige plejeboligpladser for tiden på andre plejehjem i kommunen.

Lejeloven sikrer, at beboerne ikke kan opsiges.

- Det er også kritisabelt at kommunen fortsætter en dyr proces med flyttetilbud enkeltvis til Havbakkens beboere på trods af, at ingen ønsker at flytte, siger Viggo Krath.