Kendt burger-kæde imponerer: God pris, gratis dyppelse og tilpas greasy

Burger-favorit i Aalborg skal roses for kødet, prisen og deres dressing-koncept. Men der er også plads til forbedring

På billedet ser burgeren måske ikke sindssygt appetitlig ud. Men det var den.

På billedet ser burgeren måske ikke sindssygt appetitlig ud. Men det var den.

Når lysten, trangen eller måske endda behovet for en burger melder sig på banen, er valget blevet sværere.

For udvalget begrænser sig ikke længere til den dressing-fyldte klassiker fra grillen, den hurtige fra McDonalds eller en caféburger, der skal spises med bestik.

Gennem de senere år er der poppet en masse små og store burger-restauranter op, som hver især har deres bud på, hvordan en burger skal smage.

Så da jeg en mandag aften mærkede en lille burger-sult komme snigende, var der rigeligt at vælge imellem blandt Aalborgs burger-restauranter.

Valget faldt på den iøjnefaldende Burger Boom, som ligger på Vesterbro. Udover i Aalborg har Burger Boom også restauranter i Aarhus og Randers.

NORDJYSKEs takeaway-anmeldelser

I dag begynder en ny serie af takeaway-anmeldelser i NORDJYSKE. Fremover vil vi hver uge anmelde steder i Aalborg-området, som tilbyder mad, du kan tage med hjem eller med på farten - og som ikke skal tilberedes.

Er der et sted, du synes, vi skal anmelde? Så send dit tip til kathrine.jeppesen@nordjyske.dk.

Burger Boom har en fremtrædende placering midt i Aalborg. Der er også mulighed for at holde hurtigt ind, hvis man kommer i bil.

Burger Boom har en fremtrædende placering midt i Aalborg. Der er også mulighed for at holde hurtigt ind, hvis man kommer i bil.

Først fortjener Burger Boom ros for den online-bestillingsmulighed. Det er altså en fordel at kunne undgå at få fat i en stresset ansat, der skal tage imod bestillingen, som man langt fra er sikker på, at de fik helt fat i.

Jeg bestilte to cheeseburger-menuer - begge med Coca Cola Zero til. Den ene valgte jeg crispy spiced french fries til - og den anden valgte jeg cheese fries til. Og bare rolig. Selvom jeg er en sulten pige, så skulle jeg altså dele de to menuer med en anden... Maden kunne hentes 20 minutter senere.

Da jeg indfandt mig på adressen på Vesterbro, så jeg, at Burger Boom tilbyder gratis dressing - altså dyppelse til pomfritterne. Det er et klart plus i min bog.

Det giver mange point, når der er gratis dressing.

Det giver mange point, når der er gratis dressing.

Maden blev udleveret fem minutter senere, end der stod på min ordrebekræftelse. Men stemningen på selve restauranten var ikke stressende, og den ansatte henvendte sig høfligt til de kunder, der kom ind, mens jeg ventede på min mad. Så de fem ekstra minutters ventetid var ikke uudholdelige.

Tilpas greasy - men ikke decideret kreativt

Og nu til burger-menuen. Selvom det ikke ser sådan specielt appetitligt ud på det øverste billede, var det nu en ganske fin oplevelse at sætte tænderne i burgeren.

Selve bollen var blød og luftig. Efter min smag var den en smule for neutral i smagen, og jeg foretrækker i højere grad en mere klassisk brioche-burgerbolle. Men det er absolut ikke en burgerbolle, man skal skamme sig over, og den er klart mere lækker end en klassisk burgerbolle med sesamfrø.

Om anmelderen: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Jeg er en 26-årig kvinde, der bor alene i en lejlighed midt i nordens Paris.

Jeg spiser fastfood, når jeg har tømmermænd - eller når køleskabet er gabende tomt. Jeg spiser stort set al slags mad - i hvert fald hvad der er sådan relativt etisk forsvarligt. Men jeg hader følelsen af ikke at blive ordentligt mæt. Lad dig ikke narre - selvom jeg er en ung kvinde, spiser jeg som en teenage-dreng i voksealderen.

Bøffen var det mest positive ved selve burger-oplevelsen. Den var tilpas stegt og en smule rosa i midten. Og så emmede den af kvalitet. Det er også noget af det, som Burger Boom slår sig op på. De skriver på deres hjemmeside, at kødet kommer fra "fritgående skovkvæg i Nationalparken Mols Bjerge".

Det ekstra i burgeren var en form for burger-dressing, ost, agurk og rødløg. Tilpas greasy, men valgene skal ikke roses for kreativiteten.

Krydderiet på pomfritterne smagte rigtig fint - og tilføjede noget ekstra sammenlignet med en mere klassisk pomfrit fra enhver grillbar. Det skulle vise sig, at de såkaldte cheese fries blot bestod af samme pomfritter med ost til, som man kunne hælde ud over eller dyppe i. Det var ærligt talt ikke så interessant.

Burger Boom

Vesterbro 68, 9000 Aalborg.

Åbningstider: Alle dage 11-21.

Tættere på grillburger end gourmet

Der var jo til gengæld alt den dressing, man kunne ønske sig. Lige fra Heinz-ketchup til estragon-mayo. Og det smagte, som det skulle. De små dressing-bøtter kommer man altså nemt af med en ti'er pr. stk. for hos Burger Booms konkurrenter.

Og så er det også værd at fremhæve prisen. En cheeseburger-menu koster 80 kroner.

Burger Boom skriver samtidigt på deres hjemmeside, at de bestræber sig på at bruge lokale råvarer og går også aktivt ind i kampen mod madspild. Point for det.

Burger Booms bud på en burger ligger klart tættere på en klassisk grillburger end på en egentlig gourmet-burger. Og det er måske heller ikke så ringe endda. Burger Boom skal roses for dressing-konceptet, bøffen og prisen. Men de kunne godt gøre lidt mere ud af det "ekstra" i selve burgeren. Her synes jeg, at vi kommer lidt for tæt på den alt for dressing-fyldte grill-burger i en bolle med sesam-frø.

Burger Boom belønnes med fire "sodavand" ud af seks mulige.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.