Byråd Plus

Nye byggegrunde i Mariagerfjord sælges uden rabat

Flere i byrådet beklager, at markedsprisen, som er under kommunens, kom offentligt frem

Byrådet i Mariagerfjord kommune vil sælge otte byggegrunde i Vebbestrup til en pris, der er langt over markedsprisen. Søren Greve (V) og Casper Hedegaard (RV) var fraværende ved torsdagens møde. Arkivfoto: Torben Hansen

Byrådet i Mariagerfjord kommune vil sælge otte byggegrunde i Vebbestrup til en pris, der er langt over markedsprisen. Søren Greve (V) og Casper Hedegaard (RV) var fraværende ved torsdagens møde. Arkivfoto: Torben Hansen

MARIAGERFJORD:Det ville være dårligt købmandskab, hvis Mariagerfjord Kommune solgte otte byggegrunde i Vebbestrup under den pris, byggemodningen har kostet kommunen.

Sådan argumenterede borgmester Mogens Jespersen (V) torsdag aften i byrådet, da prissætningen af nye parceller på Fredhvilevej i Vebbestrup gav livlig debat.

Udgangen på debatten blev enighed om, at grundene sælges til kostpris, det vil sige 416 kroner pr. kvm.

Ikke med en gratis softice fra det lokale ismejeri, sådan som der var forslag om, men med prisgaranti i to år, dvs. afslag, hvis byrådet senere sætter prisen ned.

Samme fremgangsmåde har byrådet for nylig benyttet ved en udstykning i Arden.

Den billigste grund i Vebbestrup vil herefter koste knap en halv million kroner.

Flere fandt én ting uheldigt

Flere byrådsmedlemmer fandt det uheldigt, at der i offentligt tilgængelige dagsordner står, at forvaltningen anslår markedsprisen til 265 kroner pr. kvm, hvilket jo er langt under end kostprisen

Pia Adelsteen (DF) opfordrede til, at man fremover lukker lidt ned for åbenheden.

Per Kragelund (V), Vebbestrup, kaldte kostprisen ”urealistisk høj”.

Formand for teknik- og miljøudvalget Jørgen Hammer Sørensen (DF) foreslog, at byrådet hakkede 10 procent af for at ”sparke gang i salget”.

- Doense-Vebbestrup-området er ikke nogen, som normalt søger os om noget.

- De får det obligatoriske tilskud til idrætsforeninger, men veje og indkørsler lægges om for lokale virksomheders egne penge, sagde Jørgen Hammer Sørensen (DF), som også mindede om, at byrådet tidligere har lukket byens folkeskole.

Jens-Henrik Kirk (K) støttede tanken om en 10 procents nedsættelse ”for at få varerne af hylden”.

Socialdemokraternes Leif Skaarup ville hellere tale Vebbestrup op:

- Vi besluttede at byggemodne i Vebbestrup, fordi det var velbeliggende grunde. Folk skal købe dem, fordi de kan lide at bo i Vebbestrup, som er en by med mange gode kvaliteter, sagde Leif Skaarup.

Venstre: En glidebane

Venstremanden Svend Madsen synes, det er en glidebane at sætte prisen ned, før grundene overhovedet er blevet sat til salg.

- Der er minusrente i øjeblikket, og det bliver aldrig billigere at bygge. Det koster en pris at lave en grund, fastslog Svend Madsen.

- Vi har lige haft en boligkommission, der har raget en masse dårlige boliger ned. Vi må gerne have nogle ordentlige folk ind, lød hans argumentation.

Mette Binderup (S) talte om faren for, at lave priser kan danne skole:

- Vi skal passe på, det ikke danner præcedens. Der er 50 nye grunde på vej i Valsgaard. Er Hobro så det eneste sted, man kan holde prisen? spurgte hun.

Løsgænger Jan Andersen advarede om, at det vil koste kommunen mange millioner kroner i manglende fortjeneste, hvis grundene sælges under kostprisen.

- Jeg sidder i det store velfærdsudvalg, og der bliver ikke ligefrem talt i munden på hinanden, når der skal spares, sagde Jan Andersen.

Jørgen Hammer Sørensen foreslog, at man lader private om at udstykke grunde fremover. Så slipper byrådet også for at diskutere markeds- og kostpris.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.