Menukortet spænder bredt: Her får du et solidt måltid til uhyrligt få penge

Ventetiden var urimeligt lang, men man får virkelig meget mad for pengene

Risottoen var blød og tilpas cremet. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Risottoen var blød og tilpas cremet. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Det er helligdag, køleskabet er tomt, og butikkerne er lukkede. Er jeg den eneste, der har stået i den situation ret mange gange over de sidste par måneder?

Heldigvis for typer som mig, har langt de fleste takeaway-steder åbent på helligdage.

En veninde og jeg havde en aftensmads-aftale. Hun var lige returneret til Aalborg fra den århusianske musikfestival North Side, så hun havde lyst til noget ret fedtet og saltet mad. Sådan en dag havde jeg haft dagen før, så jeg følte for en gangs skyld mere for noget "ordentligt" mad.

Derfor faldt valget på Victors Madhus. Her spænder menukortet nemlig bredt, og de serverer blandt andet burgere, wok, salater, pastaretter og risotto.

Man får både burger, mayo og pomfritter for 79 kroner. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Man får både burger, mayo og pomfritter for 79 kroner. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Victors Madhus ligger både i Nørresundby og ved Eternitten - men på grund af helligdagen var det kun den i Nørresundby, der havde åbent. Så der tog vi turen til. I Nørresundby er Victors Madshus placeret i samme bygning som Fremtidens Plejehjem - ud fra tanken om at integrere plejehjemmet mere i samfundet omkring det.

Vi ankom omkring 18.15. Dankortterminalen var nede, så ekspedienten fortalte os, at vi var nødt til at bestille på deres hjemmeside. Det gjorde vi. Jeg har set bedre online-bestillingsløsninger, men det lykkedes at få bestilt maden, som vi via hjemmesiden fik at vide ville være færdig 18.45.

Min veninde valgte en bacon-cheeseburger (dog uden bacon) med pomfritter - og jeg valgte en risotto med kylling og bacon. Dertil to sodavand. Det blev 230 kroner for det hele.

Prisliste over vores mad

Bacon cheeseburger med pomfritter og mayo: 79 kroner

Risotto med kylling og bacon: 79 kroner

Sodavand: 36 kroner pr stk.

Victors Madhus i Nørresundby ligger ud til fjorden, så vi gik en kort tur i blæsevejret og gik så tilbage, da klokken nærmede sig de 18.45.

Der var en lettere kaotisk stemning i køkkenet, som man kan kigge direkte ind i, mens man venter på maden. Og det var på trods af, at der faktisk ikke var ekstremt mange gæster. Victors Madhus har ingen tjenere, så mange af kunderne kom op omkring køkkenet for at høre, hvornår deres mad var klar, hvor lang tid man måtte parkere, og om de kunne bestille ekstra drikkevarer.

OM ANMELDEREN: KATHRINE LYKKEGAARD JEPPESEN

Jeg er en 26-årig kvinde, der bor alene i en lejlighed midt i nordens Paris.

Jeg spiser takeaway, når jeg har tømmermænd - eller når køleskabet er gabende tomt. Når jeg har gæster, foretrækker jeg også at hente noget lækkert, frem for at bruge flere timer i køkkenet selv.

Jeg spiser stort set al slags mad - i hvert fald hvad der er sådan relativt etisk forsvarligt. Men jeg hader følelsen af ikke at blive ordentligt mæt. Lad dig ikke narre - selvom jeg er en ung kvinde, spiser jeg som en teenage-dreng i voksealderen.

Klokken 19.05 fik vi udleveret vores mad. 20 minutter efter hvad vi var blevet lovet - og 50 minutter efter vi var ankommet. Så et tip herfra er at bestille maden hjemmefra.

Som plaster på såret fik vi to stykker kage med hjem, og den langsommelige og kaotiske affære med at få fat i maden er næsten glemt.

Min risotto var færdig i et pænt stykke tid, før min venindes burger. Så jeg var spændt på, om den stadig var varm, da vi nåede hjem. Men her gjorde emballagen altså sit arbejde godt. Risottoen havde en fin temperatur.

Retten levede op til mine forventninger. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Retten levede op til mine forventninger. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Derudover smagte den som den skulle. Foruden bacon og kylling var der parmesan og forårsløg i. Less is more. Risottoen var blød og havde en tilpas cremet konsistens, og den var rigeligt af den. Det var ikke sådan, at jeg faldt ned af stolen på grund af smagsoplevelsen - hverken kyllingen eller baconen har jeg noget særligt at bemærke til - men retten lever op til min forventning, og jeg spiste da også op. Og samtidigt er retten billig (79 kroner), og jeg synes ikke, at man kan få noget lignende særligt mange steder i Aalborg.

Bøffen var tilpas rød i midten, lød vurderingen fra min medspiser. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Bøffen var tilpas rød i midten, lød vurderingen fra min medspiser. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Bøffen i burgeren var tilpas rød, lød vurderingen fra min medspiser. Bøffen var omgivet af den klassiske brioche-bolle, ost, tomat, iceberg og syltede agurker. Derudover var der mayo i burgeren. Min medspiser savnede måske en smule smag - for eksempel i form af løg - så hun kom lidt ekstra salt på. Pomfritterne så lækre og grove ud, men var desværre kedelige og melede.

Vi fik en brownie-agtig chokolade-kage med fed (rigtig) cremefaiche til. Den smagte skønt, men vi levnede en del, da vi allerede var propmætte efter burgeren og risottoen.

Kagen var en kompensation for den ekstra ventetid. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Kagen var en kompensation for den ekstra ventetid. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Så alt i alt synes jeg, at Victors Madhus fortjener stor ros for deres alsidighed i retterne på menukortet. Det er, som om at takeaway-markedet i Aalborg deler sig lidt i to: Enten er det vildt greasy - ellers er det sundt. Og her har Victors Madhus fundet sig et hul i markedet, med retter der er lidt af begge verdener. Samtidigt er det imponerende billigt

Jeg vakler mellem tre og fire sodavand. Men jeg ender desværre på de tre - på grund af den lange ventetid, og fordi smagsoplevelsen heller ikke er større. Men det betyder bestemt ikke, at jeg ikke kommer igen, for de har altså fat i noget - og måske ramte jeg bare Victors Madhus i Nørresundby på et uheldigt tidspunkt.

Victors Madhus

Adresser:

Carl Klitgaards Vej 5, 9400 Nørresundby

Alexander Foss Gade 15, 9000 Aalborg

Åbningstider:

Mandag - fredag: 11.30 - 19.30

Lørdag - søndag: 10.00 - 19.30

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.