Plus

Niels Busk slæber samarbejdspartner i retten

Den tidligere EU-parlamentariker mener, at Aalborg-firmaet Board Governance skylder ham 100.000 kroner i betaling for konsulentarbejde

Lars Løcke
- Jeg er skuffet over, at en virksomhed som Board Governance, der lever af at skabe god ledelse i virksomhederne, har opført sig på denne måde, siger Niels Busk. Foto: Marin Damgård
Retspleje 1. september 2014 23:00

AABYBRO: Det tidligere medlem af Europa-Parlamentet Niels Busk er havnet i en bitter juridisk strid med firmaet Board Governance.

Niels Busk mener, at Board Governance skylder ham 100.000 kroner i betaling for arbejde, han har udført for firmaet i 2012. Board Governance afviser at skylde Niels Busk penge, og nu slæber han firmaet i retten for at få udbetalt sit krav.

NORDJYSKE er i besiddelse af de juridiske dokumenter, som er blevet sendt i sagen til Retten i Aalborg af Niels Busks advokat, Jens Rye-Andersen, og Board Governances advokat, Claus Pedersen, og oplysningerne neden for er baseret på disse dokumenter.

Board Governance lever af at afholde kurser for bestyrelsesmedlemmer, og i 2009/2010 indgik selskabet en konsulentaftale med Niels Busk om, at han skulle skabe interesse for bestyrelseskurserne blandt medlemmerne af sit netværk og drive generel erhvervspolitisk lobbyvirksomhed.

Nægtede at betale for 2012

Samarbejdet forløb tilsyneladende gnidningsfrit indtil foråret 2013, hvor Board Governance nægtede at udbetale Niels Busk et honorar på 100.000 kroner for hans tjenesteydelser i 2012.

Honoraret var ellers blevet aftalt i en mail af 18. maj 2012 fra Board Governance til Niels Busk, og for de 1000.000 kroner skulle Nils Busk ifølge aftalen lave generelt lobbyarbejde og promovering af Board Governance samt levere tre deltagere til selskabets bestyrelseskurser.

I foråret 2013 nægtede Board Governance at betale Niels Busk hans honorar for 2012, fordi der ikke var kommet målbare økonomiske resultater - herunder kursusdeltagere - ud af Niels Busks lobbyvirksomhed. Bidrag til forøgelse af omsætningen var nemlig ifølge Board Governance forudsætningen for honorarets udbetaling.

Strid om fortolkning

Niels Busks advokat afviser i dag, at der i dag kan læses sådan en forventning ind i honoraraftalen.

- Der er ikke tale om en no cure no pay-aftale, og min klient har fuldt ud opfyldt aftalens betingelser for at få sit honorar udbetalt, siger advokat Jens Rye-Andersen.

Nu skal Retten i Aalborg tage stilling til, om denne opfattelse er korrekt, og om Niels Busk skal have de 100.000 kroner udbetalt.

Niels Busk vil ikke kommentere det juridiske indhold af hans strid med Board Governance..

- Men jeg er skuffet over, at en virksomhed som Borard Governance, der lever af at skabe god ledelse i virksomhederne, har opført sig på denne måde, siger han.

Advokat Claus Pedersen oplyser, at hverken hans klient - Board Governance ved direktør Randi Lund Ib - eller han selv ønsker at udtale sig i sagen.

Retssagen finder sted 9. september.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...

Retspleje

Henter artikler...

Vi anbefaler

Henter artikler...

Nye artikler

Henter artikler...