Takeaway‑anmeldelser

Overdrevet lækker burger: Gennemført amerikaner-madvogn er en overset perle

Stilen er gennemført amerikansk, og smagen er imponerende

Madvognen kører rundt i store dele af Nordjylland - lige fra Visse til Hirtshals. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Madvognen kører rundt i store dele af Nordjylland - lige fra Visse til Hirtshals. Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Det var søndag. En veninde og jeg havde aftalt at smutte en tur forbi fitnesscenteret. Men som om at motivationen ikke var lille nok i forvejen, udsatte vi lige os selv et ekstra benspænd.

I lang tid har jeg nemlig drømt om at smage burgeren fra madvognen Chuck Wagon. Som burger-entusiast er jeg blevet anbefalet den. Men det kan godt kræve lidt planlægning eller nogle tilfældigheder, der falder heldigt ud, hvis man skal ramme madvognen i nærområdet.

Sagen er nemlig den, at Chuck Wagon kører rundt i en stor del af Nordjylland - lige fra Visse til Hirtshals. Så man skal altså være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt - eller tjekke madvognens facebookside i forvejen, hvis man skal have fat i godterne fra grillen.

Jeg bor tæt på Frederiks Torv i Aalborg Midtby, så det var jo oplagt at besøge den der.

Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Se NORDJYSKEs fotograf Martin Damgårds fortælling om Mark Birschbach og hans Chuck Wagon:

Og det var, som om et stykke af Guds eget land havde fundet vej til torvet midt i Aalborg. Der blev talt amerikansk, der duftede af grillede burgere og en motorcykel havde endda indfundet sig på pladsen. Så alt var jo i skønneste orden.

Min veninde og jeg fik bestilt. Hun valgte en single burger til 70 kroner, og jeg gik med en grilled cheese burger til 80 kroner. Vi droppede pomfritterne, da det heller ikke skulle blive alt for umuligt at ramme fitnesscenteret senere på aftenen. I vognen kan man også få hotdogs og corndogs.

OM ANMELDEREN: KATHRINE LYKKEGAARD JEPPESEN

Jeg er en 26-årig kvinde, der bor alene i en lejlighed midt i nordens Paris.

Jeg spiser takeaway, når jeg har tømmermænd - eller når køleskabet er gabende tomt. Når jeg har gæster, foretrækker jeg også at hente noget lækkert, frem for at bruge flere timer i køkkenet selv.

Jeg spiser stort set al slags mad - i hvert fald hvad der er sådan relativt etisk forsvarligt. Men jeg hader følelsen af ikke at blive ordentligt mæt. Lad dig ikke narre - selvom jeg er en ung kvinde, spiser jeg som en teenage-dreng i voksealderen.

Mens vi ventede på maden duftede der fuldstændig fantastisk af grill. Og efter omkring ti minutter var burgerne klar. De blev udleveret i pap-emballage med plastik-låg. Alt sammen i genbrugsmateriale. Og vi tog sagerne med hjem.

Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Ved første øjekast så det herligt ud.

Min venindes burger bestod af bolle, bøf, karameliserede løg, burgerdressing, ost, løgringe og salat. Hun havde fravalgt at få bacon i.

Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Min burger var lidt mere avanceret. Foruden de førnævnte ingredienser var der også bacon i og "grilled cheese" - eller på dansk en ostesandwich - indeni burgeren.

For mig betyder detaljerne meget, når det kommer til burgere. Og jeg er helt vild med signatur-brændemærket ovenpå burgerbollen. Det signalerer, at man ikke er ligeglad med sit udtryk og er stolt af sit produkt. Det kan jeg lide.

Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Men et er, hvordan burgerne ser ud - noget andet er, hvordan de smager. Og der må jeg bare blankt erkende, at smagen levede op til det utroligt flotte udseende - og hele den gennemførte amerikanske stil.

Både bolle og bøf smager helt utroligt grillet. Brødet er sprødt på indersiden, hvor det er blevet grillet - og blødt på ydersiden. Der er meget sødme i burgeren, men det vejes op af baconet. Min veninde - som havde fravalgt bacon - kunne godt have brugt noget mere knasende i sin burger.

Og selvom man skulle tro, at det er en ret massiv oplevelse, så var det faktisk ikke så slemt. Burgeren var nemlig ikke overdænget med overdrevne mængder burger-dressing, og det betød, at hver enkelt ingrediens kom til sin ret.

Jeg har faktisk kun et enkelt kritikpunkt - omend et lidt alvorligt af slagsen. Bøffen var gennemstegt. Og det er selvfølgelig en smagssag, men jeg savnede en mere rosa farve ind i midten af bøffen. Min medspiser var enig.

Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Foto: Kathrine Lykkegaard Jeppesen

Når det er sagt, er det ganske imponerende, hvilken smag man kan få ud af en ganske simpel madvogn. Burgeren smagte bedre end mange af dem, der bliver lavet i de store køkkener i Aalborg.

Så vi er ganske tæt på en topkarakter.

Men prisen på mellem 70 og 80 kroner er ret højt for en enkelt burger. Og så var der det med den lidt for gennemstegte bøf. Endnu et plus er, at burgeren faktisk ikke er tungere, end at det lykkedes at træne et par timer senere.

Så vi havner på fem ganske store sodavand.

Chuck Wagon

Her er Chuck Wagons køreplan for resten af juli. Tjek eventuelt facebooksiden "Chuck-Wagon" for ændringer:

17. juli: Ved Fakta i Frederikshavn

18. juli: Ved Meny i Hjørring

19. juli: Torvet i Nørresundby

20. juli: Frederikstorv i Aalborg

21. juli: Ved Spar i Hirtshals

Åbningstiderne er som udgangspunkt fra 12.00 til 19.00.

Brugeranmeldelser


Anmeld anmeldelsen

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld anmeldelsen

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.