Mig og Min Forening Plus

Sikkerheden er i top: I Peters cykelklub skal alle være trygge

Det er vigtigt for Peter Thorsø, Vejgaard, at alle føler sig trygge og har det godt i hans klub

Peter Thorsø er nyvalgt formand for Vejgaard Cykelmotion. Foto: Claus Søndberg

Peter Thorsø er nyvalgt formand for Vejgaard Cykelmotion. Foto: Claus Søndberg

Hvorfor blev det lige Vejgaard Cykelmotion, du blev medlem af?

Jeg havde cyklet på racercykel i et par år alene og savnede selskab, når jeg trænede. Min svoger var lige startet i Vejgaard Cykelmotion, som næsten lige var blevet etableret som forening, så jeg skulle da også se, om det ikke var noget for mig.

Det var i 2001. Jeg har i mere end 10 år fungeret som holdkaptajn, og de seneste tre år har jeg stået for introduktion af nye ryttere i foreningen. På den netop afholdte generalforsamling blev jeg valgt ind i bestyrelsen, og ved det konstituerende bestyrelsesmøde pegede de andre bestyrelsesmedlemmer på mig som formand.

Mig og min forening

Vi har alle brug for andre mennesker, der deler vores interesser.

Derfor præsenterer vi hver uge en nordjysk klub eller forening, som repræsenterer et fællesskab - stort som småt.

Hvis du og din forening gerne vil optræde på denne plads, hører vi gerne fra dig. Skriv til perspektiv@nordjyske.dk – og du hører fra os.

Hvordan er det at være medlem hos jer?

Trygt. Vi cykler ud sammen og kommer samlet hjem. Vi venter på hinanden ved defekt, eller hvis en holdkammerat har en dårlig dag.

Vi sætter sikkerheden meget højt, og det sociale element vægtes også højt.

Hvad gør I for fællesskabet i foreningen - har I en strategi?

Alle nye medlemmer skal gennemgå klubbens introduktionsforløb. Her får de en indføring i at køre på et hold, sådan at det er sikkert og forsvarligt for dem selv og andre.

Der cykles på samme måde på alle hold, så det er let at skifte fra et hold til et andet. Alle medlemmer i foreningen har det samme ”cykel-sprog”.

Vi har på de fleste hold en mentorordning, hvor medlemmerne søger for, at det nye medlem føler sig trygt og får den nødvendige coaching især i de første uger efter start i klubben.

Til trods for at vi først i år har fået adgang til et decideret klubhus, har vi et godt fællesskab i foreningen. Selvom cykling er en individuel sportsgren, vægter vi også det sociale på hvert enkelt hold og holdene på tværs meget højt.

Foto: Claus Søndberg

Foto: Claus Søndberg

Hvad betyder jeres historie for foreningen?

Vejgaard Cykelmotion er en forholdsvis ny forening, der i 2020 fylder 20 år, så vi har ikke megen historie, men vi forsøger hele tiden at udvikle foreningen. Af nye tiltag kan nævnes, at vi for fire år siden indførte MTB træning i vinterhalvåret, og vores introduktionsforløb er blot tre år gammelt. Introduktionsforløbet er blevet taget godt imod af stort set alle nye medlemmer, så det ændrer vi ikke på lige foreløbigt.

Vi arbejder hele tiden med fokus på sikkerheden, når vi cykler, for at undgå styrt, men desværre er det svært helt at undgå.

Hvad gør dig glad i din forening?

Det er en god træningsdag, når der er mange gule cykeltrøjer ved Omnihuset, og solen skinner fra en skyfri himmel. Så ved jeg, det bliver en god træning. Det er også dejligt, når medlemmerne deltager i de ture eller andre aktiviteter, som vi arrangerer.

Vi har vores årlige opstartstur, hvor der er rig mulighed for nye og gamle medlemmer at lære hinanden at kende både af og på cyklen.

Hvad har højdepunktet for foreningen været?

Det var helt sikkert, da vi i 2013 blev kåret til årets motionscykelklub. Det var også et højdepunkt, da vi i 2018 rundede 200 medlemmer.

Vejgaard cykelmotion

Stiftet i 2000

Foreningen har 222 medlemmer

Formand er Peter Thorsø, Vejgaard, som arbejder ved Nordjyllands Politi, Servicecentret

Hans telefonnummer er 60 69 48 41, mail: formand@vcm.dk

Foreningen træner onsdag kl. 18, fredag kl. 16 og søndag kl. 9 og mødes ved Omnihuset, Filstedvej 10b, 9000 Aalborg

I 2019 er der fokus på, at vi har fået adgang til et klublokale. Det ligger dog ikke i Vejgaard, men vi forsøger at få det til at fungere. Klublokalet ligger i Skalborg, men vi starter fortsat med at cykle ud fra Vejgaard.

Hvad drømmer du om at føre din forening til. Hvilke ideer har du?

Det ville have været perfekt hvis det klubhus, som vi er ved at tage i brug, havde ligget i Vejgaard.

Det havde været så stort, hvis vi kunne træne indendørscykling og styrketræning om vinteren i klubhuset.

Der er i klubben taget initiativ til at se på eSport Cycling. Derfor er der nu nogle medlemmer, som arbejder videre med dette, og så må vi se, hvad det fører til.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.