Takeaway‑anmeldelser

Thailandsk takeaway leverer varen: Himmelsk kylling og smagfuld karry

Man får rigtig meget for pengene hos thailandsk takeaway-biks midt i Aalborg. Men der er plads til enkelte forbedringer

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Nummer 12: Phat Seeiw. Stegte ægnudler vendt i æg med kylling, gulerødder, broccoli og soyasauce. Pris: 85 kroner.

AALBORG:Det ser egentlig ikke ud af det helt store, når man river plasticen af de sorte madbeholdere, som Thai2go serverer deres takeaway i.

Til gengæld duftede det himmelsk, da jeg selv og to medspisere skulle til at gå ombord i henholdsvis Massaman, Phat Seeiw og Gung Kaeng Kour. To forskellige karry-retter samt stegte ægnudler med kylling.

Thai2go i Vingårdsgade. I de varmere måneder stilles der et par borde op udenfor man kan sidde ved.

Thai2go i Vingårdsgade. I de varmere måneder stilles der et par borde op udenfor man kan sidde ved.

Og lad os med det samme få slået fast, at vi alle blev så rigeligt mætte - og ingen i vores bette trekløver kan siges at være småtspisende. Så langt fra.

Om anmelderen: Jakob Frey Ahrentzen

36 år gammel, og med et +20 år langt forhold til fastfood og takeaway. Der kom nemlig et pizzeria til fødebyen Tårs engang midt i 1990’erne.

Bor nu i Gug, hvortil der flere gange om måneden bliver sendt en madbil ud fra enten Just Eat eller Hungry.

Tager nu også gerne 13’eren ind til byen for at spise ude, og holder mest af burgere, pizzaer og det asiatiske køkken, men kan ikke fordrage sushi.

Har flere gange forsøgt at få en pizza opkaldt efter mig, men den triumf har jeg stadig til gode...

Jeg havde set mig lun på en omgang Massaman. En ret jeg med stor fornøjelse har spist en del i Thailand, og derfor havde ganske store forventninger til. Den er vanligvis ikke særskilt stærk, men alligevel bestiller jeg den oftest ekstra mild på ferien.

Det er bestemt ikke nødvendigt her (og ingen af os bestilte hverken stærkt eller mildt, men tog direkte fra menuen uden ændringer). Et klogt valg, for alle retter var lige tilpas krydret til vores smag.

Nummer 22: Massaman Karry: Kylling i speciel thailandsk karry oprørt i kokosmælk med kartofler, løg og peanuts. Hertil ris. Den koster 89 kroner.

Nummer 22: Massaman Karry: Kylling i speciel thailandsk karry oprørt i kokosmælk med kartofler, løg og peanuts. Hertil ris. Den koster 89 kroner.

Massaman har egentlig en naturlig, dejlig mild smag, men heller ikke mildere, end at den thailandske karry trænger fint igennem.

Til gengæld blev jeg noget overrasket over kartoflerne deri. For enten var de alle af samme lille, ovale størrelse og skrællet ekstremt nænsomt, eller også var det kartofler fra glas. Jeg tør ikke lægge hovedet på blokken om det var tilfældet, men jeg tør godt love, at uanset, så smagte det fortrinligt.

Kyllingen er desuden værd at fremhæve - tilpas stegt men stadig saftig.

Det samme stegeresultat gjorde sig desværre ikke gældende for nudlerne i Phat Seeiwen. De var til den tørre side, og medspiser 1 ville hellere have haft sine grøntsager lidt mere stegte. De havde nærmest kun lige rørt panden, som han formulerede det.

Selve smagsoplevelsen var der intet at sætte en finger på, og også her var kyllingen lige i øjet.

Medspiser 2 havde valgt at prøve Gung Kaeng Kour, og det var til toppoint.

Nummer 10: Gung Kaeng Kour. Det er rød karry oprørt i kokosmælk med tigerrejer, frisk ananas, peberfrugt og sød basilikum. Hertil ris til 99 kroner.

Nummer 10: Gung Kaeng Kour. Det er rød karry oprørt i kokosmælk med tigerrejer, frisk ananas, peberfrugt og sød basilikum. Hertil ris til 99 kroner.

- Det er tydeligt helt friskt tilberedt, der er lækre smagsnuancer og godt bid i tigerrejerne. Faktisk er der en del flere rejer, end jeg havde forventet, udbrød han mellem to gedigne mundfulde.

Thai2go

Thai2go ligger i Vingårdsgade 24, og har åbent:

mandag-onsdag: 16-20

torsdag-fredag: 11-20

lørdag-søndag: 16-20

Vi drik Singha til måltidet - en thailandsk pale lager øl, som i bund og grund passede rigtig godt til alle tre retter vi smagte.

Vores fælles konklusion er, at man får tilpas meget for pengene hos Thai2go. Vi kom af med 273 kroner for de tre retter, og som nævnt i indledningen blev vi alle rigeligt mætte.

Og vi holder immervæk en samlet kampvægt på omkring 300 kilo.

Ingen af de retter vi smagte var særskilt stærke, men det kan man givetvis bede om, hvis man er den spicy type.

Et minuspoint til de halvtørre nudler. Men stadig en meget varm anbefaling til Thai2go.

Og som rosinen i pølseenden skal det nævnes, at de plastic-beholdere takeawayen bliver leveret i holder godt på madens temperatur.

Men det kan klart anbefales at sidde ved et bord og spise - med bestik.

Brugeranmeldelser


Anmeld anmeldelsen

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld anmeldelsen

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.