Biobrændstof

Kommunal produktion af biogas: To muligheder er i spil

Samarbejde med andre kommuner - eller en egen løsning i samarbejde med private. Thisted Kommune træffer biogasbeslutning til foråret

Esben Oddershede (V), formand for udvalget for klima, miljø og teknik, forventer en afklaring om biogas til foråret.

Esben Oddershede (V), formand for udvalget for klima, miljø og teknik, forventer en afklaring om biogas til foråret.

THISTED:To muligheder står fortsat åbne, når det gælder den fremtidige anvendelse af det bioaffald, der frasorteres fra husholdningsaffaldet i Thisted Kommune.

Det står fast efter ugens møde i udvalget for klima, miljø og teknik. Først til foråret ventes det endelig afklaret, om kommunen vil indgå som en af flere kommuner i et samarbejde om et nyt biogasanlæg i Kåstrup ved Skive eller om kommunen vil satse på at etablere sit eget anlæg til forbehandling og bioforgasning af affaldet - en løsning, som kan blive del af et ”offentligt-privat partnerskab” oplyser udvalgsformand Esben Oddershede (V).

- Umiddelbart vil det mest enkle være, at Thisted deltager som en af flere kommuner i samarbejdet om et anlæg i Kåstrup. Løsningen, hvor vi arbejder på at etablere vores eget, er umiddelbart mere kompliceret, fordi den involverer såvel en anlægsinvestering samt deltagelse i den efterfølgende drift, men vi skal have en afklaring til foråret, siger udvalgsformanden.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.