Gymnasial uddannelse Plus

Ung kulturudveksling på Thisted Gymnasium: - I Danmark er de på fornavn med læreren

I denne uge har Thisted Gymnasium haft besøg af et hold internationale studerende, der er med i et projekt om genetik

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

16-årige Vojtech Kapetek (tv.) fra Tjekket og 14-årige Renee Ristl fra Østrig er to af de elever, der har været med i Erasmus+ i Thisted. Foto: Peter Mørk

Hvert år rejser europæiske gymnasieelever rundt og modtager undervisning på forskellige uddannelsesinstitutioner i Europa. Ordningen hedder Erasmus+ og er et EU-projekt, hvor europæiske elever besøger hinanden og udveksler viden og erfaring med hinanden. Thisted Gymnasium er en del af et projekt og i denne uge har de haft besøg af elever fra fem forskellige europæiske lande.

- Det er en måde, hvor eleverne kan lære af hinandens kulturer. Når de ser, hvordan undervisning foregår i andre lande, bliver de klogere på verden, men også på dem selv, siger Ann Britt Wolsing, der er lærer på Thisted Gymnasium.

Der er stor forskel på, hvordan eleverne er vant til at modtage undervisning i deres hjemlande. Foto: Peter Mørk

Der er stor forskel på, hvordan eleverne er vant til at modtage undervisning i deres hjemlande. Foto: Peter Mørk

Samtidig tror Ann Britt Wolsing, at Erasmus+ kan være med til, at eleverne får en bedre fornemmelse for EU, og hvad det betyder, at landene samarbejder på tværs af grænserne.

Projektet, eleverne i Thisted har arbejdet med, er et talentprojekt omhandlende genetik. Undervisningen foregår på engelsk, og i følge eleverne er det til tider en udfordring at blive undervist i et sprog, der ikke er deres modersmål.

Kulturelle forskelle

For eleverne er det en stor oplevelse at se, hvordan undervisning foregår i andre lande. I den forbindelse har mødet med Thy også gjort indtryk på de udenlandske elever.

- Det er meget anderledes. I Danmark er eleverne på fornavn med deres lære, og eleverne sidder i sofaer og laver opgaver, siger 14-årige Renee Ristl, der kommer fra Østrig, hvor undervisningen er mere traditionel.

I denne uge har Thisted Gymnasium haft besøg af 15 udenlandske elever. Foto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

I denne uge har Thisted Gymnasium haft besøg af 15 udenlandske elever. Foto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

Udover skolearbejdet har eleverne også haft tid til at udforske Thy. De har været indlogeret ved forskellige værtsfamilier i Thy, hvor de har fået et indblik i, hvordan en dansk familie lever. Derfor føler de, at de har fået et indblik i Thy, der er meget anderledes end det, de kommer fra.

- Jeg kommer fra Wien, så det er meget anderledes at være her ude, hvor der er meget natur, og hvor der tit er helt stille, siger Renee Ristl.

Senere på året fortsætter projektet om genetik i Tyskland, hvor eleverne skal i gang med at lave forskellige laboratorieforsøg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst