Takeaway‑anmeldelser

Vil være Aalborgs bedste pizzeria: Maden var kedelig og samlebåndsagtig

Maden fra pizzeria i Øgadekvarteret var færdig til tiden - men derfra gik det ned ad bakke

Foto: Jacob Andersen

Foto: Jacob Andersen

Der findes fremragende pizzasteder i Aalborg, men jeg lader mig ofte friste af det store pizzeria-udvalg og prøver noget nyt. Så vildt et liv har jeg nemlig!

På deres hjemmeside skriver Pizzaland i Færøgade, at de "åbnede Pizzaland med en ambition, om at det pizzeria skulle blive, ikke bare et at Aalborgs bedste, men et af landets bedste pizzeriaer." Så mine forventninger var høje.

Hjemmefra havde jeg nærstuderet menukortet og bestilt en simpel pizza med pepperoni, bacon og paprika. For 15 kroner oveni prisen kunne den bestilles med ostekant. Det gjorde jeg selvfølgelig.

Min medspiser bestilte en indbagt pizza med kebab, pommes frites, salat og dressing.

Jeg ringede og bestilte maden præcis klokken 17.36 og pizzamanden foreslog selv, at jeg hentede maden 20 minutter senere. Da jeg trådte ind klokken 18, var maden klar til afhentning. Godt klaret, men desværre madoplevelsens højdepunkt.

Unboxing

Ved første øjekast ser det forventeligt ud. Ikke stor kogekunst, men det ligner, hvad det skal. Desværre bærer pizzaen præg af, at pizzamanden har haft travlt. Den røde peber var fordelt med en håndfuld på den ene halvdel og meget lidt på den anden.

indbagt pizza med fritter

Den indbagte pizza derimod var visuelt lige i skabet - tilpas beskidt med fritterne stikkende ud og alligevel lidt sober med brødet ovenpå. Og her må jeg lige sende skud ud til ham, der har fundet på, at putte pomfritter i en indbagt pizza. Han burde få en medalje, for det er en kombi-løsning af de helt store.

Vågner du op en søndag morgen med tømmermænd ville det her være et drømmesyn. Hvis bare pomfritterne havde fået tilpas med salt, ville det også have smagt sådan. Foto: Jacob Andersen

Vågner du op en søndag morgen med tømmermænd ville det her være et drømmesyn. Hvis bare pomfritterne havde fået tilpas med salt, ville det også have smagt sådan. Foto: Jacob Andersen

Men hvordan smagte det så?

Det korte svar er ... kedeligt.

Baconen var ikke forstegt og lå derfor som små fedtvåde kødklatter og fedtede pizzaen til uden at bidrage med andet end blød konsistens. Pizzabunden var ikke sprød, og med den fedtholdige bacon og pepperoni blev hver bid til grød i munden.

Det eneste, der rigtigt smagte igennem var den røde peber - som kun var på halvdelen af pizzaen. Når man sætte tænderne i den peberfattige del, flød smagene sammen og blev grå og kedelige.

Du ved din pizza er slatten når ... Foto: Jacob Andersen

Du ved din pizza er slatten når ... Foto: Jacob Andersen

Ostekanten, som jeg betalte 15 kroner for, ville have fungeret, hvis bunden var sprød. Så tror jeg faktisk, at den ville have været helt fantastisk. Men når bunden var slatten, forstærkede den ekstra ost bare oplevelsen af at sidde med grød i munden.

Min medspiser konstaterede det samme. Pomfritterne i hendes indbagte pizza var ikke saltede, og en usaltet pomfrit duer bare ikke. I stedet for at løfte den indbagte pizza med sin sprødhed og salte smag, sugede de neutrale pomfritter alt andet smag ud, så den eneste smag man kunne genkende var af cremefraiche-dressingen.

Dommen

Hvis du er lige ved at dø af sult, så vil jeg anbefale dig, at bestille pizza hos Pizzaland, for det er imponerende, at de kan have maden klar på 23 minutter. Men forvent ikke nogen stor smagsoplevelse. Det var i hvert fald ikke, hvad jeg blev mødt af.

Det virkede i det hele taget som om, at pizzamanden ikke havde gjort sig umage. Det var samlebåndsagtigt, og jeg tvivler på, at maden var smagt til.

Prisen for det hele landede på 152 kroner. I den dyre ende, når man tager smagsoplevelsen i betragtning. Jeg blev mæt til prisen, men ikke glad i maven.

Derfor lander bedømmelsen på to sodavand.

Har du et bud på, hvor jeg skal tage hen og anmelde næste gang? Så skriv det i kommentarfeltet eller send mig en mail på jacob.andersen@nordjyske.dk.

Om anmelderen: Jacob Andersen

30 år gammel. Født og opvokset i Nørresundby og nybagt far.

Stor fan af ærlig mad, som ikke forsøger, at være mere end det er - og især af mad, der er så fedtet, at man skammer sig lidt, efter at have spist det.

Er ikke for fin til en kødrulle eller to cheeseburgere fra McDonald's- men sætter også gerne tænderne i take-away i den dyre ende. Hver ting til sin tid.

Brugeranmeldelser


Anmeld anmeldelsen

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld anmeldelsen

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.