annonce

Bliv klogere på fordelene ved nye vinduer

Man kan forbedre sit hjem på mange måder, men nye vinduer er én af de absolut bedste investeringer i forhold til hjemmets varmeregnskab. Mange vælger i stedet at lade sig friste af at bruge pengene på mere visuelle renoveringer som for eksempel et nyt køkken. Man må dog ikke glemme, at nye vinduer er en investering, som kan betale sig efter nogle år, og mange kan allerede opleve forbedringer i hjemmets komfort fra første dag.

Du opnår store besparelser i varmeregningen

Den største motivation for udskiftning af vinduer er ofte udsigten til besparelser i boligens varmeregnskab. De præcise besparelser afhænger dog af en række forskellige faktorer, som det er værd at overveje i forbindelse med udskiftningen.

Dine mulige besparelser afhænger først og fremmest af dine nuværende vinduer. Gamle vinduer er ofte dårligere isolerende, og derfor er det især en god investering at udskifte boligens vinduer, hvis de eksisterende vinduer.

Opvarmningstypen i din bolig har også en stor betydning for din besparelse ved at udskifte vinduerne i boligen. Hvis du har el radiatorer kan du for eksempel se frem til en rigtig stor besparelse, mens besparelsen vil være mindre, hvis du selv producere din varme – for eksempel gennem et jordvarmeanlæg eller lignende.

Du øger boligens værdi

Nogen ser et nyt køkken eller et nyt badeværelse som en investering i forhold til at øge boligens værdi, hvilket de også er. Nye vinduer øger dog også boligens værdi, og på mange måder kan denne værdiøgning være mere betydningsfuld.

Alle har deres egen smag med hensyn til udseendet på køkkenet og badeværelset i et hus, hvilket betyder, at potentielle købere ikke nødvendigvis bryder sig om renoveringen af ét af disse rum. Nye vinduer er i mindre grad et spørgsmål om individuel smag, og dermed er der også større sandsynlighed for, at nye vinduer vil være et stort plus for potentielle købere. Du kan til tider få vinduer med 10 års garanti, hvilket også betyder, at det er en værdiforøgelse af boligen, som holder værdien godt.

Sidst, men ikke mindst, er det også vigtigt at huske, at den ene investering ikke nødvendigvis udelukker den anden. Nye vinduer vil give månedlige besparelser i varmeregnskabet, hvilket kan gøre det nemmere at spare op til et nyt køkken eller et nyt badeværelse.

Du kan udnytte alle rum i boligen fuldt ud

Ældre vinduer er ofte utætte, og derfor forbedre du dit varmeregnskab, når du skifter til nye energivinduer. Utæthederne i ældre vinduer påvirker desuden også komforten i hjemmet, og mange oplever gener med træk fra visse vinduer.

Nogen oplever, at problemerne med træk bliver så store, at de med vilje undgår visse dele at hjemmet. Det kan for eksempel være uhensigtsmæssigt at placere en stol i nærheden af et vindue, hvilket i sidste ende begrænser antallet af brugbare kvadratmeter i hjemme.

Når du udskifter dine gamle vinduer, forsvinder generne fra træk. Det har den betydning, at det pludselig bliver muligt at udnytte alle husets rum til fulde.

Gode råd til udskiftning af vinduer

Du kan vælge at hyre en håndværker til at montere dine nye vinduer, men du kan også sagtens selv foretage udskiftningen, hvis du har hænderne skruet rigtigt på. Uanset hvad skal der ikke herske nogen tvivl om, at sommeren er klart den mest behagelige årstid til at udskifte vinduerne i sin bolig – især hvis du har planer om at gøre det selv. Samtidig forbereder du også din bolig til vinterhalvåret, og kan se frem til allerede at få de første besparelser på varmeregningen indenfor de næste måneder.

Hvis du har spørgsmål til dine nye vinduer, kan det være en rigtig god idé at tage kontakt til en dygtig vinduesforhandler. Her er det normalt muligt at få rådgivning i forhold til at valget af vinduer, så du er helt sikker på, at du får de rette vinduer til din bolig. Nye vinduer er en større investering, men det er også vigtigt at huske på, at pengene bliver tjent ind igen. Derudover kan du ofte næsten halvere udgifterne, hvis du selv installerer dine nye vinduer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.