annoncørbetalt indhold

Bolig: Vi vil have det hele for det halve

Boliger i Jammerbugt Kommune bliver hurtigere solgt end i resten af Nordjylland, og boligpriserne i området er blandt de laveste i landet, ifølge tal fra Boligsiden.dk. Det giver travlhed hos den lokale ejendomsmægler Morten Brix fra EDC i Brovst, som for tiden har mange fremvisninger i blandt andet den lille by Skovsgård, der ligger ved 35 kilometer vest for Aalborg mellem Vesterhavet og Limfjorden.

- Boligpriserne er lave i Skovsgård, og du får derfor rigtig meget for pengene. Byen har alt det som man typisk eftersøger: Indkøbsmuligheder, en god skole, børnehave og snart også en vuggestue. Det er samtidig nemt at pendle på arbejde for dem, som har job i Aalborg. Derudover ligger Skovsgård rigtig godt med kort afstand til attraktive naturområder, hvilket er i høj kurs, fortæller Morten Brix.

Det er folk i alle aldre der flytter til byen, men Jenny Hviid, som er en af byens lokale ildsjæle, har især lagt mærke til en stigning af unge tilflyttere.

- Der er kommet mange børnefamilier til - så mange at vi er ved at udbygge vores børnehave med en vuggestue. Så vi mærker klart til, at mange vælger os til fremfor andre, større byer, fortæller Jenny.

Et smørhul mellem land og by

I Skovsgård er der et stærkt fællesskab mellem byens beboere. Det vidner byens levende forenings- og fritidsliv om, der byder på mere end 30 fritidsaktiviteter, blandt andet fodbold, håndbold, fitnesscenter og spejder. Skovsgård har også en aktiv skole, som tæller over 300 elever samt en lokal købmand.

- Her er man tæt på alting: Indkøbsmuligheder, natur, fritidsaktiviteter og kulturtilbud. Og så er vi kun 35 kilometer fra Aalborg, så man skal ikke køre langt, hvis man vil ind til byen, siger Jenny Hviid mens hun peger mod Aalborg i øst.

Blot fem kilometer syd fra Jennys hjem ligger Limfjorden, hvor byens børn ofte bader og fanger krabber. Kører man ti kilometer nordpå kommer man til Vesterhavet og stranden.

- I Skovsgård har vi ikke langt mellem hav og fjord. Derudover er her masser af smukke naturområder, som Fosdalen og Alsbjerg bakker. Det er et utroligt rekreativt område, hvor der er ro, men også larm, hvis man ønsker det. Vi synes selv, at Skovsgård ligger i et lille smørhul, siger Jenny stolt.

Et kulturelt fyrtårn

Skovsgård Hotel er byens kulturelle hjerte, og folk kommer fra nær og fjern for at opleve hotellets mange koncerter. Det er ikke mainstream-artister som Rasmus Seebach og Medina, der spiller her, men ‘upcoming’ bands, som spiller nichemusik. Hotellet holder i år ’Global Garden Party’, som er en række koncerter, der bliver besøgt af kunstnere fra ind- og udland.

- Skovsgård Hotel er et kulturelt fyrtårn - ikke kun i Jammerbugt Kommune, men hele Nordjylland. Her kommer lokale såvel som musiknørder, der rejser langvejs fra for at opleve én bestemt kunstner. Og musikerne kan lide at spille her. Vi er blandt andet en af Folkeklubbens favoritspillesteder, fortæller Jenny, som også sidder i Skovsgård Hotels bestyrelse.

Udover Skovsgård Hotel er byen også kendt for at inddrage og inkludere mennesker på kanten af samfundet. Skovsgårds virksomheder ansætter mennesker, som tidligere har haft det svært og giver dem mulighed for at bidrage til lokalsamfundet. Byen har endda lagt navn til den socialøkonomiske model, ’Skovsgård-modellen’.

- I dag er det ’hot’ at tale om socialøkonomi, men det er altså ‘old news’ i Skovsgård. Her I byen har vi altid ment, at alle mennesker kan bidrage med noget værdifuldt. De lokale virksomheder ansætter alle, som de mener kan bidrage til og udvikle vores samfund, forklarer Jenny

- I Skovsgård er der plads til alle, og noget for enhver smag. Det er vi rigtig stolte af, slutter Jenny.

Du kan lære Skovsgård bedre at kende samt følge med i byens mange aktiviteter på hjemmesiden: www.skovsgaard.site/
Du kan også følge byens udvikling på Facebook, hvor du også kan lære Skovsgårds beboere bedre at kende: Skovsgård - Landsbyliv & Hjerterum

Faktaboks: Om Skovsgård

• Der bor 1670 mennesker i Skovsgård og omegn.
• Skovsgård ligger 5 kilometer fra Limfjorden og 11 kilometer fra Vesterhavet.
• 10 kilometer fra Skovsgård ligger Fosdalen, et særligt skovområde, hvis kilder har været slutdestination for pilgrimsrejsende gennem århundreder.
• Skovsgård Hotel blev oprettet i 1983 og ejes på andelsbasis af borgerne i Skovsgård.
• Skovsgård huser mange socialøkonomiske hoteller, blandt andre Skovsgård Hotel, Stiftelsen Købmandsgården og Råd og Dåd.
• Byen byder på mere end 30 forskellige fritidsaktiviteter, såsom fodbold, håndbold, badminton, gymnastik og spejder.
• Skovsgård har eget multihus med hal samt fitnesscenter. Multihuset danner ramme om mange årlige arrangementer, som Bier-fest og fællesspisninger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.