annoncørbetalt indhold

Nemt og bekvemt: 5 fordele ved at montere pilleovn

Med en pilleovn fra Ecoteck kan du både styre temperaturen, indstille timerfunktion og endda muligvis spare penge på din varmekilde i hjemmet. Læs her om fordelene ved at montere en pilleovn.

Benjamin Jensen fra Ecoteck sammen med et udvalg af pilleovne. <i>Foto: Bjarne Hyldgaard</i>

Benjamin Jensen fra Ecoteck sammen med et udvalg af pilleovne. Foto: Bjarne Hyldgaard

Forestil dig at varme dit hjem op med en kontrolleret og samtidig fuldautomatisk varmekilde, der undgår overfyring og kan spare dig for en rasende høj varmeudgift. Sådan lever rigtig mange med en pilleovn som primær varmekilde i hjemmet, og det er der mange fordele ved.

Her kan du læse om 5 af de fordele der er ved at montere en pilleovn i hjemmet.

5 fordele ved at montere en pilleovn

Benjamin Jensen fra Ecoteck har arbejdet med pilleovne i snart 18 år, og kender alt til både fremstilling af pilleovne, afbrænding af træpiller og de forskellige modeller af pilleovne, der findes.

- Pilleovne er en rigtig god og ansvarlig varmekilde for både hjemmet og miljøet. Når man brænder træpiller i god kvalitet, går Co2-regnskabet op, idet træpillerne kun afbrænder den mængde Co2 træet i forvejen havde optaget. Hvis man eksempelvis fælder et træ, og det efterfølgende ligger og rådner i skoven, ville samme mængde Co2 blive udskilt. Så kan man lige så godt udnytte restproduktet i en pilleovn.

- En pilleovn er samtidig rigtig brugervenlig, idet den er fuldautomatisk, så man kan faktisk slet ikke komme til at fejlfyre, når man benytter en pilleovn.

 <i>Foto: Bjarne Hyldgaard</i>

Foto: Bjarne Hyldgaard

Benjamin giver her yderligere 5 fordele ved at montere en pilleovn som varmekilde i hjemmet:

  1. Træpillerne er renere end almindelig brænde. Det betyder samtidig også, at luften er renere ved afbrænding og ikke slipper lige så meget Co2.
  2. Temperatur- og timerstyring. Med en pilleovn kan du indstille både temperatur og timer, enten direkte på pilleovnen eller via app. Derved kan du indstille, hvilke tidspunkter der skal have en bestemt temperatur, og undgår på den måde at overfyre når du er på arbejde eller skal sove. Ovnen sørger selv for at fyre på de tidspunkter, der er behov for det.
  3. Få en kontrolleret forbrænding. Pilleovne er fuldautomatiske, hvilket egentlig betyder, at alt hvad der har med afbrænding og opvarmning at gøre, står produktet selv for. Den styrer selv mængden af træpiller det kræver at bibeholde den temperaturindstilling, du har sat på forhånd. Nogle pilleovne har sågar en automatisk rensefunktion, så du også slipper for at rengøre ovnen.
  4. Lydsvag komfort. Alle pilleovne fra Ecoteck har reduceret støjniveau, hvorfor man sagtens kan have den til at stå i hjertet af hjemmet uden, at det forstyrrer for meget. Lyden er markant lavere end eksempelvis en varmepumpe, som mange kender og kan bruge som målestok.
  5. Billig opvarmning. Benjamin Jensen fortæller, at en pilleovn årligt koster 5.500-6000 kroner pr. 100 kvadratmeter at opvarme, hvilket er markant billigere end eksempelvis fjernvarme, naturgas eller centralvarme.

- Der er adskillige fordele ved at installere en pilleovn i hjemmet, og hvis man samtidig vælger at fyre med de rigtige træpiller, kan man gøre dette uden at belaste miljøet. Vi sælger kun træpiller fra Heatlets fra vores webshop, idet de er af høj kvalitet og er ensartede; træpillerne altid kommer fra få udvalgte savværker.

- Derudover er Heatlets’ træpiller produceret af FSC-certificeret resttræ, primært nåle- og grantræer, hvilket vil sige, at de kommer fra en producent der sørger for at plante træer i takt med, at de fælder træer. Træpillerne kommer endda i 80% bionedbrydelige poser, fortæller Benjamin Jensen.

Benjamin Jensen fra Ecoteck.  <i>Foto: Bjarne Hyldgaard</i>

Benjamin Jensen fra Ecoteck.  Foto: Bjarne Hyldgaard

Besøg Ecotecks outlet

Ecoteck sælger primært deres produkter gennem et forhandlernetværk, men har også en yderst inspirationsrig udstilling og en outlet i deres forretning på Kirkegårdsvej 1C i Hobro.

Her kan du finde pilleovne til yderst fordelagtige priser, der yder nøjagtig samme komfort og service som pilleovnene til fuld pris. Enkelte pilleovne fås helt ned til 8.000 kroner, så det er altså Hobro der skal tastes ind i GPS’en, hvis du skal finde en pilleovn til en god pris.

Det er ligeledes her du kan gå en tur i Ecotecks showroom, og se de mange forskellige modeller. Ecoteck har pilleovne, der passer ind i ethvert hjem og enhver stilart.

Besøg Ecoteck på Kirkegårdsvej 1C i Hobro, og find inspiration eller få en snak med en medarbejder om dine opvarmningsbehov.

Forsiden