Egholm-forbindelse bliver dyr for Aalborg

Af Per Clausen,byrådsmedlem (EL) i Aalborg, gruppeformand (EL), Vestre Fjordvej 34, 9000 Aalborg

EGHOLM:En forudsætning for aftalen om en motorvej hen over Egholm er, at Aalborg Kommune bidrager med 600 millioner kroner.

Da Aalborg Kommune indtil nu har kun lagt 90 millioner til side til dette formål, kræver det, at Aalborg Kommune inden udgangen af 2032 har fundet 510 millioner kroner mere.

Det betyder, at Aalborg Kommune de næste 10 år skal afsætte 50 millioner kroner om året til dette formål – i stedet for de 30 millioner kroner, som partierne bag Aalborg Alliancen har aftalt

Hertil kommer udgifter til tilslutningsveje, omlægning af andre veje m.v. i forbindelse med etableringen af den nye motorvej.

By- og Landskabsforvaltningen har indtil nu ikke ønsket at regne på dette, men det bliver de nødt til at gøre nu.

Jeg forventer, at udgifterne til dette mindst vil løbe op i 500 millioner kroner.

Alt i alt risikerer vi, at Aalborg Kommune på sine budgetter de næste 10 år skal finde 100 millioner kroner om året til investeringer i den nye motorvej og afledte udgifter.

Hvordan man vil gøre det, uden at det kommer til at ramme daginstitutioner, skoler, ældre og mennesker med handicap, har jeg svært ved at se.

Hertil kommer behovet for investeringer i bedre forhold for cyklister og for den kollektive trafik.

Konsekvenserne af aftalen om etablere en motorvej hen over Egholm, truer både direkte og indirekte den grønne omstilling og velfærden i Aalborg Kommune.

Derfor er det helt naturligt, at diskussionen om denne kommer til at spille en vigtig rolle i forbindelse med efterårets kommunalvalg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.