Minksagen er blevet en pengemaskine for eksperter

Af Erik Ugilt Hansen, Rosbjergvej 4, Volstrup, 9500 Hobroerik@volstrup.dk

EKSPERTER:Regeringens, forskernes og myndighedernes ulovlige aflivning og ulovlige deponering af mange tusinde ton minkkroppe hen over efteråret er ved at blive en rendyrket pengemaskine for uduelige embedsmænd og ligedannede ”eksperter”.

Kendetegnende for dem alle er deres uvidenhed om naturens cyklus, samt hvordan de fortløbende kan skaffe midler til dækning af deres uvidenhed.

For jo længere tid, de kan bruge deres uduelige eksperttitel til at forvirre medier, politikere og befolkning, jo større beløb inkasserer de fra de offentlige kasser, som er pivåbne for såkaldte ”eksperter”.

Jeg er helt enig med de politikere, der kræver fuldstændig og øjeblikkelig rengøring efter Mette Frederiksen, hendes instrukskommission og et hav af embedsmænd, som grundigt kender de fleste af Mette Frederiksens mange ulovligheder og løgne i minkskandalen. Men de er alle selv blevet en del af løgnene ved at tie og har fået mundkurv på i forsøget på at holde hinanden i skak.

Og jeg kan kun beklage, at også en del af vores mink er blevet begravet på ordre fra Mette Frederiksen og hendes systemer ved Nr. Felding og Kølvrå, og derved er årsag til topmål af miljøsvineri, vedtaget af politikere, ”fageksperter” og embedsmænd.

Såvel (u)ansvarlige politikere, embedsmænd, og eksperter har alle stimlet sammen ved håndvasken og dermed skabt endnu mere forvirring og ikke en eneste troværdig løsningsmodel, som folk, der i årtier har arbejdet i praksis med naturen og dens organismer og væremåde, kan bakke op om.

Efter mere end 50 år som landmand, svineproducent, minkavler, dambruger mv., og dermed et grundigt kendskab til problemløsninger ved nye udfordringer i naturen og det danske vandmiljø, er løsningen på problemet med de ulovlig anbragte døde mink meget enkel.

For de aflivede mink er produceret så miljøvenligt som næsten ingen anden produktion i verden.

Verdens bedste minkproduktion, den danske, er næsten udelukkende produceret på grundlag af råvarer fra fortrinsvis biprodukter fra hele den danske fødevareproduktion.

Det drejer sig om alt dansk fjerkræaffald, alt afskær fra fiskeindustrien, meget affald fra svine og kreaturslagterier, meget industrifisk, samt varmebehandlet dansk korn, vegetabilske kvalitetsråvarer og fedt mm.

Alt sammen biologiske produkter uden et hav af tilsætningsstoffer, hormoner, medicinrester osv.

Urin og afføring fra minkene bliver automatisk samlet i gylletanke og anvendes som næringsrig gødning til alle slags afgrøder på markerne.

Og indholdet af miljøfremmede stoffer, som i tusindvis findes i udløbet fra alle landets rensningsanlæg sammen med et virvar af hormoner, et virvar af medicinrester og et virvar utallige andre stoffer, som myndighederne lukker øjnene for, findes ikke i minkenes krop.

Altså vil alle de aflivede, delvis nedgravede mink ved korrekt håndtering kunne omsættes på fornuftig og billig vis ved brug af Danmarks bedste og billigste rensningsanlæg for organiske stoffer. Nemlig som energi/gødning til danske markafgrøder.

Derfor. Kør øjeblikkelig alle de nedgravede mink fra de to massegrave til 10-20 gylletanke for at stoppe nedsivningen. Herefter skal man straks etablere et svømmelag af snittet halm for at minimere/udelukke lugtgener.

Derefter er der styr på minkkroppene og der kan tages de nødvendige analyser af kvælstof og fosfor mv. forud for udbringning og nedpløjning på agerjord.

Hele processen med lagring i et antal gylletanke kan klares på to-tre uger, hvorefter der er god tid til analyser før udbringning.

Jeg har vendt ovennævnte løsningsmodel med faglig direktør fra Bæredygtigt Landbrug, Jørgen Evald Jensen.

Han kan - sammen med andre relevante fagpersoner - bringe ovennævnte til udførelse i løbet af kort tid.

Og så er Mette Frederiksens og eksperternes miljøsvineri ”lukket inde” i løbet af ca. tre uger, hvis ikke ”systemets eksperter” kommer med benspænd.

Herefter er der god tid til at få analyseret det opgravede materiale og fundet de nødvendige arealer til udspredning.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.