DEBAT Kultur

Spillesteder skal igen fyldes med musik

Dette er et debatindlæg: Indlægget er alene udtryk for skribentens holdning. Alle indlæg skal overholde straffelovens og de presseetiske regler. Du er også velkommen til at sende en mail med din mening til os.

Af Lisbeth Bech Poulsen,MF (SF), erhvervsordfører,og Charlotte Bromann Mølbæk,MF (SF) kulturordfører, Christiansborg, 1240 København K

Maskinhallen i Frederikshavn, Skråen i Aalborg og alle de andre spillesteder skal igen fyldes med musik.

Det er SF’s mål for de forhandlinger om genåbning af kulturlivet, som vi lige nu er i gang med.

Corona er selvfølgelig stadig en livsfarlig dansepartner, når musikken igen begynder at spille, men vi må og skal finde løsninger på, hvordan vi kan lykkes med en sikker åbning af kulturlivet igen – også for musikken.

Afstandskravet skal kunne overholdes, men det er fuldstændig urealistisk at åbne et koncerthus, hvor man må afvise 90 procent af gæsterne for at holde den uindbudte Coronagæst på afstand.

Spillerstedernes indtægter er stort set betinget af, at mange gæster både betaler entre, men også køber øl og hænger deres tøj i garderoben.

At bede dem om at åbne med 90 pct. gabene tomme pladser vil være at bede dem om at åbne for alligevel at dø. 10 pct. af gæsterne kan slet ikke betale, hvad det koster, at sceneteknikere, lydfolk, billetkontrollører, bartendere, garderobepassere og mange andre får det hele til at spille

Derfor går SF til forhandlingerne med krav om, at spillestederne skal kompenseres for de tabte indtægter ved et mindre billetsalg.

Alle spillesteder lider efter måneders coronalukning, og flere overvejer, om de skal dreje nøglen om.

Kasserne er tomme og der er ikke noget at stå imod med, når huslejen og elregningerne skal betales.

Det vil være et kæmpe tab for kulturlivet, hvis vi mister scenerne.

Det vil være et kæmpe tab for alle lokalsamfundene, hvor spillestederne er med til at skabe liv og nerve i byen, og hvor tabet af dem, derfor også på andre måder vil betyde et mere stille samfund.

Det vil være et kæmpe tab for alle de menneser, der må stille sig op i ledighedskøerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.